Yıldırım 'liderlerle uzlaşı turu'na çıkıyor

Başbakan Yıldırım'ın yeni sistem için gereken uyum yasalarının 6 ayda Meclis'ten geçirilmesi için liderlerden destek isteyeceği belirtildi. AKP'li Turan, muhalefet liderlerinin destek vereceğine inandıklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı sistemi için çıkarılması gereken uyum yasalarına destek için liderler turuna çıkacağı belirtildi. Yıldırım'ın liderlerden uyum yasalarının hızla Meclis'ten geçirilmesi için destek isteyeceği belirtildi.

Haberütrk yazarı Muharrem Sarıkaya, 'Uyum için liderler turu' başlıklı bugünkü köşesinde anayasa referandumunun ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'la yaptığı görüşmeyi aktardı.

Referandumla kabul edilen paketin sadece kanunlarda değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçtüzüğü'nde de 6 ay içinde değişikliği zorunlu kıldığını hatırlatan Sarıkaya "AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sohbetimizde bu kadar çok maddede 6 ayda düzenleme yapabilmelerinin ancak Meclis’te sağlanacak uzlaşıyla olabileceğini söyledi" diye yazdı.

Sarıkaya, Turan'ın söylediklerini şöyle aktardı: "O nedenle Sayın Başbakan, siyasi parti liderlerini ziyaret ederek uzlaşı arayacak' dedi... Yasalardaki düzenlemelerin ise 'temel yasa gibi' görüşülerek çıkarılmasıyla daha rahat gerçekleşeceğini vurguladı... Muhalefet partilerinin de uyum yasası olması dolayısıyla bu konuda destek vereceğine olan inancını da kayda geçirdi."

Sarıkaya'nın yazasının tamamı