'Albatros Parkı Demir İnşaat'a satıldı'

Albatros Parkı'nın Suudi, Katar ve Yemenli bir fonla ortaklık kuran Demir İnşaat'a satıldığı iddia edildi. Satış büyük tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Büyükçekmece Belediyesi'nin Albatros Parkı'nı belediyenin basketbol takımının sponsoruna sattığı iddia edildi. Suudi, Katar ve Yemenli ortak bir sermaye ile kuran Demir İnşaat'ın sahibi Hamit Demir, Sabah gazetesine verdiği söyleşide yeni ortaklıkla 2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını söylemişti.

İstanbulluların tepkisini çeken satışa ilişkin ilginç bilgileri Hürriyet gazetesinden Yalçın Bayer yazdı Bayer "Albatros satıldı, çünkü Araplar rezidans istiyor" başlıklı yazısında "İhaleyi kazanan firmalardan biri olan Demir İnşaat tanıdık bir marka... Öyle ki Demir İnşaat, Büyükçekmece basketbol takımının sponsoru; şirketin sahibi Hamit Demir de kulübün onursal başkanı. Takımın başkanı kim? Belediye başkanı Hasan Akgün. Ne güzel, Hasan Akgün’e sponsor Hasan Akgün’ün açtığı ihalede ihaleyi alan firmalardan biri olması, bu kadar tesadüf de biraz fazla değil mi?" dedi.

30 dönümlük Albatros arazisi satıldı30 dönümlük Albatros arazisi satıldı