Cezaevindeki sanatçı: Selahattin Demirtaş

HDP Eşbaşkanı Selahaddin Demirtaş cezaevinde sanatla iç içe! Demirtaş, yazdığı öyküler ve yaptığı resimden sonra şimdi şiiriyle gündemde...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş katıldığı 7 Haziran seçimleri öncesi katıldığı Tarafsız Bölge programında bağlama çalıp türkü söyleyerek müzisyen kimliğini sergilemişti. Demirtaş daha sonra partisinin seçim kampanyası için de bağlama çaldı. Geçen yıl Kasım ayında tutuklanan Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi'ne girdikten sonra peşinden bağlaması da gönderildi. Ancak cezaevindeki Eş Genel Başkan, bu kez müzik dışındaki sanat dallarında verdiği ürünlerle gündeme gelmeye başladı. Önce iki öykü kaleme aldı. Sırrı Süreyya Önder ilk öyküsünü, "Selahattin Demirtaş'ın sazı, sözü ve duruşu kadar bilinmeyen bir yönü daha vardır ki o da öykücülüğüdür" mesajıyla paylaştı.

Selahattin Demirtaş cezaevinden şiir gönderdiSelahattin Demirtaş cezaevinden şiir gönderdi

Demirtaş cezaevinden öykü yazdıDemirtaş cezaevinden öykü yazdı

Ancak Demirtaş'ın sanat üretimi öyküyle de sınırlı kalmadı. 16 Nisan referandumundan iki gün önce yaptığı bir resim HDP Genel Merkezi tarafından paylaşıldı. HDP'nin paylaşımında, "Bir süredir, tutulduğu Edirne Cezaevi'nde resim yapan #Demirtaş'ın, bizlerle paylaştığı ilk resim" denildi.

Demirtaş cezaevinden resim gönderdiDemirtaş cezaevinden resim gönderdi

Selahattin Demirtaş son olarak da 'şiir'e el attı... Birgün gazetesinde yayınlanması dileği ile yazdığı ve gazetede bugün yer alan şiirde, “Suçsa suç kardeşim, gülüşü solmasın insanın" ifadeleri yer aldı.

Demirtaş'ın bundan sonraki sanat üretiminin ne olacağı merak konusu oldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)