Bakırköy'de 1 Mayıs kutlamaları başladı

Bakırköy 1 Mayıs kutlamalarına hazırlanıyor. İşçi ve emekçiler Bakırköy Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sendikalar da 'ihraçlara tepki' göstererek yürüyüşe geçti.

Google Haberlere Abone ol

Hacı Bişkin

Kavel Alparslan

DUVAR - İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs, ülkenin ve dünyanın bir çok yerinde kutlanmaya başladı. Kutlamaların İstanbul'daki adresi ise Bakırköy oldu. Sendikalar 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'nda kutlama yapmak istemiş ancak İstanbul Valiliği 'güvenlik' gerekçesiyle Taksim'i kutlamalara yasaklamıştı.

Bakırköy'de kutlamalar başlamadan önce arama noktasında bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin kimliği öğrenilemezken polis aracına götürüldü.

BAKIRKÖY KUTLAMALARA HAZIR

Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleştirilecek 1 Mayıs kutlaması için hazırlıklar tamam. Miting alanına Koşuyolu Çobançeşme Bulvarı ve Ekrem Kurt Bulvarı üzerinden gelecekler için arama noktaları kuruldu. Veliefendi Hipodrumu yönüne giden her iki bulvar da araç trafiğine kapatıldı. Polis bariyerleri ile çevrildi. Saat 10.00’da toplanacak işçi ve emekçiler saat 11.00’de yürüyüşe başlayacak. Halk pazarındaki miting ise saat 13.00’te başlayacak.

İstanbul'da Bakırköy'de kutlamaların yapılacağı alana yapılacak yürüyüş güzergahlarından biri İncirli Caddesi. Siyasi partiler ile emek örgütleri üyeleri trafiğe kapatılan İncirli Caddesi'nde belirlenen noktalarda erken saatlerden itibaren toplanmaya başladı. Bayrak ve flamalarını hazırlayan gruplar zaman zaman çalınan müzikler eşliğinde horon tepti.

NAKIŞ İŞÇİLERİ AİLELERİYLE ŞİRİNEVLER'DE TOPLADI

İstanbul'da nakış işçileri, Bakırköy Meydanına yürümek için Şirinevler Meydanı'nda toplandı.

SENDİKALAR 1 MAYIS KUTLAMALARINA HAZIRLANIYOR

DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar 1 Mayıs'a katılmak için hazırlıklarına başladı. Sendikalar ihraçlara tepki gösterdi.

sendika Sendikalar kortejlerini oluşturuyor...

TANRIKULU: PARLAMENTO EMEKÇİSİ OLARAK BURADAYIM 

tanrı1 CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

1 Mayıs kutlamaları için Bakırköy'e gelen Sezgin Tanrıkulu Gazete Duvar'a konuştu. CHP milletvekili Tanrıkulu "Bir parlamento emekçisi olarak bugün buradayım. 1 Mayıs alanı Taksimdir, bizim için hep öyle de olacaktır. Ancak sendikalar bugün Bakırköy kararı aldı, bizde bu nedenle buradayız" şeklinde konuştu.

'SAĞLIK TİCARİLEŞTİ'

RASiTT TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel

TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel : TTB olarak burdayız çünkü toplumsal sağlığımız ancak demokratik bir ortamda gerçekleşebilir. Türkiye'de 14 yılda sağlık ticarileşti, hastalar müşterileşti, antidemokratik ortam tek adam rejimine evrildi. Bu nedenle buradayız.

GENÇLERDEN 'BARIŞ' TALEBİ

İşçi ve emekçiler Bakırköy Meydanı'na doğru ilerlemeye başladılar. 1 Mayıs'a katılan gençlik örgütleri ise barış talepleriyle yürüyüşe geçtiler.

emek Emek Gençliği 'Savaşa ve sömürüye karşı; iş, bilim, özgürlük pankartı ile 1 Mayıs'a katıldı.

ALEVİ ÖRGÜTLERİ BAKIRKÖY''DE

Bakırköy kutlamaları için Alevi örgütleri de yürüyüşe başladı.

alevi

PANKARTLARI FOTOĞRAFLADILAR 

1 Mayıs'da daha alışık olunmayan ilginç bir olay yaşandı. Görevli sivil polis memurları , alana sokulan her pankart ve dövizi tek tek fotoğrafladı. Kontrolden geçen pankart ve dövizlerin fotoğrafları polis tarafından sosyal medya uygulaması üzerinden amirlerine gönderildi. Onay alan ve kayda geçen pankart ve dövizlerin içeri alınmasına izin verildi. TÜM PANKART VE DÖVİZLER FOTOĞRAFLANDI: 1 Mayıs'da daha alışık olunmayan ilginç bir olay yaşandı. Görevli sivil polis memurları , alana sokulan her pankart ve dövizi tek tek fotoğrafladı. Kontrolden geçen pankart ve dövizlerin fotoğrafları polis tarafından sosyal medya uygulaması üzerinden amirlerine gönderildi. Onay alan ve kayda geçen pankart ve dövizlerin içeri alınmasına izin verildi.

Polis ise İncirli Caddesi üzerinde arama kontrol noktaları oluşturuldu.