Kemal Kılıçdaroğlu: Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Parti içindeki tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, "Kısır çekişme yapanın partide yeri yok, ayıklayacağım. Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınına katıldı.

16 Nisan anayasa referandumun sonucunun meşru olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "YSK yasalara aykırı kararlar verildi. Yasa geçersiz sayılır diyor geçerli saydılar. Ben çete diyorum. Yasalara aykırı bir oluşum bir grup bir araya gelir yasalara aykırı karar verir onlara çete denir. YSK benzer bir tercih yaptı" dedi.

'SUÇ DUYURUSUNU HAKİMİN ÖNÜNE KOYACAĞIM'

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) eleştiriler hakkında suç duyurusu yapacağı hatırlatılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Çok memnun olurum. Eğer benimle ilgili çete lafıyla ilgiliyse suç duyurusu götürüp hakimin önüne bunu koyacağım. Başka illerdeki hakimlerin yazdığı muhalefet şerhlerini de koyacağım. Bazı hakimler muhalefet şerhi koydu yasa bu kadar açıkken biz bunu nasıl sayarız dediler. Kendileri muhalefet şerhleri yazdılar. Kanun böyle diyor, genelge böyle, eğitim filmlerinde de böyle, bütün uygulama böyle, sabahtan akşama böyle, 17’de bir talimat alıyorlar ve bir kişinin başvurusu üzerine bütün bunları yok sayıp yeniden sayıyorlar. O yüzden burada kazanan hayır."

'YSK, DANIŞTAY VE YARGITAY ÜYELERİ YASAYI İHLAL ETTİ'

YSK üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacakları aktaran Kılıçdaroğlu, "Hem Danıştay hem Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü yasaları açıkça ihlal etmişler. Bunu anlamak için hukuk fakültesini bitirmeye gerek yok ilkokulu da bitirmeye gerek yok. Akıl sahibi olmak yeter" diye konuştu.

YSK suç duyurusunda bulunacak!YSK suç duyurusunda bulunacak!

'1982 ANAYASASI GİBİ KABUL EDİLDİ AMA MEŞRU DEĞİL'

"CHP referandumun meşruiyetini tartışmak yerine 2019 stratejisi için çalışmaya başlasın" eleştirileri sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

"Asla vakit kaybı değil. 1982 anayasası yüzde 91.7 kabul edildi. 1982 anayasası aradan kaç yıl geçti hala meşruiyetini tartışıyoruz. Bu yapılan düzenleme bir YSK kararıyla zaten gayrimeşru hale getirildi, bizim anayasamıza fiilen aykırı hükümler var, tek adam rejimi var. Ama biz sadece bununla uğraşacağız diğer konularla uğraşmayacağız anlamına gelmesin. Yasa yürürlükte olabilir ama meşruiyeti tartışmalı olabilir. Bu da aynı 1982 anayasası gibi yürürlüğe girdi ama meşru değildir"

'HAYIR DİYENLERLE OTURUP KONUŞURUZ'

2019 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Kılıçdaroğlu, "Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı. Aday 'hayır' oyu gerekçesine göre belirlenmeli. Bu süreçte isim konuşulması doğru değil. Aday için 'hayır' diyenlerle oturup konuşuruz. Aday partisiz olacak, demokrasiyi savunacak" dedi.

'PARTİDEN AYIKLAYACAĞIM'

CHP içindeki tartılmaları değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse kendini partinin üzerinde görmemeli. Oturup parti için ülke için çalışacaksın. Kısır çekişme yapanın partide yeri yok, ayıklayacağım. Kısır çekişme yapan gidip dedikodu partisi kursun. İki ay içinde seçmene teşekkür ziyareti yapacağız. Üslup değişti dediler, evet değiştirdik. Taban kısır kavga istemiyor, engelle diyor" şeklinde konuştu.

Fikri Sağlar: 2019 ölüm çizgisiFikri Sağlar: 2019 ölüm çizgisi

Fikri Sağlar'a disiplin soruşturmasıFikri Sağlar'a disiplin soruşturması