Denizler mezarları başında anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin mezarları başında kalabalık bir topluluk tarafından anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 45'inci yıl dönümünde, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda bulunan kabirleri başında anıldı. Deniz Gezmiş ve arkadaşları için düzenlenen anma törenine; çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendika üyeleriyle vatandaşlar katıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmaya katılanlar, Gezmiş, İnan ve Aslan'ın mezarlarına yürüyerek, karanfil bıraktı.

Yapılan konuşmalarda "üç fidanın uğruna can verdiği bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin mutlaka kazanacağı" belirtildi. 6 yıl önce hayata gözlerini yuman Denizlerin avukatı Halit Çelenk de mezarı başında anıldı. Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapıda başlayan ortak anmaya KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK, TMMOB, Ankara Tabip Odası, Devrimci 78’liler Federasyonu, EMEP, CHP, HDP, ÖDP, TKP, HDK, SYKP, ESP, Halkevleri, PSAKD, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Kızılırmak Yöre Dernekleri Federasyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Kaygusuz, “Umutsuzluğa ve karamsarlığa savaş açmalıyız. Faşizmi ve tek adam diktatörlüğünün inşasını durdurmak, bu ablukayı dağıtmak zorundayız. Bu mümkündür; birleşik bir mücadele ile başarabiliriz. Hiçbir kişisel çıkar gözetmeden, gencecik bedenlerini bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine adamış yoldaşlarımızın kararlılıklarını örnek almalıyız” diye konuştu.

'DENİZLER ANTİEMPERYALİZMDİR'

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan da, Deniz Gezmiş'in mezarı başında yaptığı konuşmada, “Denizler denince akla ilk gelen antiemperyalizmdir. 45 yıl sonra bugün de emperyalistler Ortadoğu'daki planlarını devam ettiriyor. Yerli işbirlikçileri ile Suriye üzerinden planlar kuruyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)