Kemal Kurkut'un ailesine ziyaret: Hep birlikte mücadele edeceğiz

Yakınları güvenlik görevlileri tarafından vurularak öldürülenlerin aileleri, Newroz'da mitinginde öldürülen Kemal Kurkut’un ailesini ziyaret etti. Aileler, “Hep birlikte mücadele edeceğiz, faillerden hesap soracağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da, Newroz mitinginde polisler tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut’un, Malatya'daki evini, polis ya da asker tarafından vurulanların yakınları ziyaret etti.

Dihaber'in haberine göre, Taksim Dayanışması ile Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu üyeleri Kemal Kurkut'un ailesini ziyaret etti. Ziyarette Gezi eylemleri sırasında hayatlarını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Lice’de asker kurşunuyla yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve Barış Anneleri yer aldı.

'GÜZEL GÖZLERİNİ ÖZLEDİM KEMAL'

Ağıtların sürdürüğü Kurkut’un evinde, acılar ortaklaştı. Anne Sican Kurkut, “Ben üşüyorum, Kemal’im yarı çıplak. Güzel gözlerini özledim Kemal. Sanatçı olacaktı Kemal’im, sürekli kendi kendine şarkılar söylüyordu, ben de kapının arkasında onun sesini dinliyordum” diye konuştu. Anne Sican, oğlundan kalan eşyaların bulunduğu odanın kilitli kapısını açarak Kemal Kurkut'un gitarına dokundu ve fotoğraflarına sarıldı.

Çocuklarının öldürülmesine ilişkin açılan davaların cezasızlık ile sonuçlanmasına tepki gösteren aileler, “Hep birlikte mücadele edeceğiz, faillerden hesap soracağız” dedi.

Gezi ailelerinden cezasızlığa karşı dayanışmaGezi ailelerinden cezasızlığa karşı dayanışma

'BARIŞ ELÇİLERİMİZ BİRER BİRER VURULDU'

Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut, “Bizim bir yandan sevindiğimiz taraf, Kemal’den sonra başkaları ölmedi. Kemal’den sonra ne okuluna gittik, ne vurulduğu yere gidebildik. Bu topraklarda çok acılar yaşandı, bir daha yaşansın istemiyoruz. Barış elçilerimiz birer birer vuruldu, bir yerde duracaktır. Biz insanlık ile yaşamak istiyoruz. Bu topraklara barış gelir, biz de insanca yaşarız. Bugün sizin gözlerinizin içine bakabilecek bir cesaret yok” ifadelerini kullandı.