Aydın Doğan hâkim karşısına çıktı

Petrol Ofisi davasında mahkemede ifade veren Aydın Doğan suçlamaları reddetti. Petrol Ofisi'nin yönetim kurulunda yer almadığını belirten Doğan, davanın yasal dayanaktan yoksun olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Petrol Ofisi davasında dün mahkemeye çıktı. Doğan, “Anonim şirket yetkililerinin ‘Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak’, ‘Kurulan örgüte üye olmak’, ‘Resmi belgede sahtecilik’, ‘Akaryakıt kaçakçılığı’ suçlanmaları akıl ve izan dışıdır. Hiçbir somut ve hukuki dayanağı yoktur” diyerek, davanın haksız bir dava olduğunu söyledi.

İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya dün Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da arasında bulunduğu 4 sanık katıldı.

İş Bankası, Doğan Holding ve OMV’nin yanı sıra zamanın Petrol Ofisi yöneticilerinin 2001-2007 yılları arasında 56 kargo işleminde eksik beyanda bulunulduğu iddialarına ilişkin davada hakim karşısına çıkan Aydın Doğan, ihaleyi yasalar çerçevesinde kazandıklarını belirterek, “Suç işlendiği iddiasının yasal ve mantıklı bir dayanağı yoktur. Bu dava haksız bir davadır. Belirttiğim üzere ben bu şirketin yönetim kurulunda yer almadım. Petrol Ofisi 10 yıl bizim holdingin bünyesinde bulundu. Ancak fiili olarak şirketin hiçbir işlemine katılmadım. Toplasanız 10 defa şirket binasına gitmiş değilim” dedi.

(Kaynak: Hürriyet)