Edirne’de düğün gibi festival

Tava Ciğeri Festivali nedeniyle Edirne yerli ve yabancı turist akınına uğrayacak. Tur operatörlerinin yaptığı açıklamaya göre Edirne’de oteller tam doluluk oranına ulaştı. Otellerde yer bulamayan yerli ve yabancı konuklar evlerde ağırlanacak.

Google Haberlere Abone ol

Ahmet Külsoy

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği ile Edirne Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Uluslararası Ciğer festivali’ hazırlıkları tamamlandı. 12-13-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivale Balkan ülkelerinden çok sayıda turistin gelmesi bekleniyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek festivalin geçmiş yıllara göre daha görkemli geçeceği beklentisi hakim. Edirne’de oteller de festival nedeniyle doluluk oranına ulaştı.

'GEREKİRSE EVLERDE AĞIRLAYACAĞIZ'

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, yerli turistlerden çok Yunanistan, Bulgaristan ve dağılan Yugoslavya ülkelerinden turist beklediklerini söyledi. 3 aydır yoğun bir şekilde yurt içi ve yurt dışı tanıtımları yaptıklarını anlatan Dinar "Tur operatörleri otellerde yer bulamadıklarını ifade ediyorlar. Açıkta kalan yerli ve yabancı dostlarımızı gerekirse evlerde ağırlayacağız. Kimseyi sokakta bırakmayacağız. Tava Ciğeri Festivali'nin ünü Balkanlara ve Avrupa içlerine kadar ulaştı" dedi.

bahri1

Tava Ciğeri Festivali cuma günü saat 17.30’da Festival Korteji'nin toplanması ve belediye önünden Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasından sonra Saraçlar Caddesi’nde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan festivalin açılış konuşmasını yapacak. Festivalin ikinci gününde etkinlikler sat 18.00 de Zübeyde Parkı’nda gerçekleştirilecek. Cumartesi günü saat 18-00’de de Saraçlar Caddesi Suni Gölet’te konser verilecek.

TURİST SAYISI ARTTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da festivale ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Edirne tarihi ile kültürü ile sosyal etkinlikleri ile bir Avrupa kentidir. Bu festival bizim birlik beraberlik dostluk kardeşlik harcımızdır. Edirne’de bu yıl düzenlediğimiz 7. Tava Ciğeri Festivali ile turist sayısını beklenin üstüne çıkardık. Avrupa kapılarını açmazsa bizim kapılarımız her zaman dostluğa kardeşliğe açıktır."

Öte yandan festival nedeniyle Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nün güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardığı belirtildi. Festivalde dikkat çeken başka bir noktanın ise festivalin oluşumunda Roman vatandaşların etkin şekilde görev alması olduğu ifade edildi.