Arınç Gül'e gitti: Anlam çıkarmayın, dava arkadaşıyız

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babasının cenazesine gidemeyen Bülent Arınç, bugün bir ziyarette bulundu. Cenaze namazına katılmanın 'Farzı ayin değil farzı kifaye olduğu' söyleyen Arınç, "Gecikmeli bir ziyaret oldu ancak kimse bundan bir anlam çıkartmasın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e taziye ziyaretinde bulunan Bülent Arınç, “Gecikmeli bir ziyaret oldu ancak kimse bundan bir anlam çıkartmasın. Biz dava arkadaşıyız” diye konuştu.

Cenaze törenine katılmamasıyla ilgili farklı manalar çıkarılmaması gerektiğini belirten Arınç, şöyle konuştu: "Rahmetlinin vefat ettiği gün ve defnedildiği gün Manisa'daydım. Manisa'ya da hayırlı işler için gitmiştim. Manisa, İzmir havalimanını kullanıyor. İzmir'den Kayseri'ye gelecek uçak yok. Karayolu ile de 830 kilometre. Arabayla öğle namazına gelmek de mümkün değil. Bunlar tabii şeyler. Ben cenazeye katılamadım ama binlerce insan katıldı. Bizim yapmamız gereken vazifeyi de yaptılar. Beni cenazeye katılmamakla eleştirenler, cenaze namazının farzı ayin değil farzı kifaye olduğu bilmiyorlar herhalde."

'KİMSE ANLAM ÇIKARMASIN'

Bülent Arınç, "Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızla dava arkadaşıyız, yoldaşız, kardeşiz, birbirlerimizi çok seviyoruz. Bunların altından başka manalar çıkarmaya kimse kalkışmasın. Onun babasını da kendi babamız gibi severiz. O yüzden bugün koşarak geldik. Bundan sonra hayırlı, uzun ömürlerle her günümüz birlikte olur. Sevinçli günlerimizde de üzüntülü günlerimizde de birbirlerimizi teselli eder, sevinçlerimizi paylaşırız" ifadelerini kullandı.

DİKKATLERDEN KAÇMAMIŞTI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası Ahmet Hamdi Gül geçtiğimiz günlerde vefat etmiş, cenazesine devletin üst düzey isimleri katılmıştı. Ancak Gül'ün siyasette yol arkadaşı, AK Parti'yi birlikte kurdukları, TBMM eski Başkanı ve Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç'ın cenazede olmayışı dikkat çekmişti.

TWİTTER HESABINDAN BAŞSAĞLIĞI

Cenazeye katılmayan Bülent Arınç yalnızca Twitter hesabından, "11. Cumhurbaşkanımız Sn. @cbabdullahgul'ün muhterem babası Ahmet Hamdi Gül'ün vefatını teessürle öğrendim. Merhum Ahmet Hamdi Gül'e Allah'tan rahmet; başta Sn. @cbabdullahgul olmak üzere, tüm ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" yazmıştı.

'MAKAM ARACIM YOK, GİDEMEDİM' DEMİŞTİ

Ardından, cenazeye neden katılmadığı sorulan Arınç, "Manisa'dayım. Buradan Kayseri'ye gitmek, öğle namazına yetişmek kolay değildi. Gidemedim. Altımda arabam yok. Allah rahmet eylesin, makamı cennet olsun" dedi. "Makam aracınız yok mu" sorusuna ise Arınç, "Makam aracımı Ankara'da bırakmıştım. Manisa'ya uçakla geldim. Burada başka programlarım da vardı" yanıtını vermişti. (HABER MERKEZİ)