'Başbakan Yıldırım'ın açlık grevlerinden haberi yok'

Kılıçdaroğlu MYK toplantısında parti kurmaylarıyla paylaştı: Başbakan Yıldırım'ın açlık grevindeki eğitimcilerden haberi yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısında, KHK ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiği bilgisini MYK üyeleriyle paylaştı. Yıldırım’ın 64 gündür açlık grevi yapan Gülmen ve Özakça’dan "haberdar olmadığı", Kılıçdaroğlu’na verdiği “Cezaevinde mi yatıyorlar?” yanıtıyla ortaya çıktı.

Başbakan'a "Bu genç iki insan açlık grevinde. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler" diyen Kılıçdaroğlu, Yıldırım'ın da kendisine "İlgileneceğiz" diye cevap verdiğini aktardı. Hükümet Sözcüsü'nün Numan Kurtulmuş’un da kendisine açlık grevindeki eğitimcilerle ilgili olarak  "Haberdar değilim" dediği belirtti.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel'in haberine göre, Danıştay’ın 149. kuruluş yıl dönümüne katılan Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ve Başbakan Binali Yıldırım’la yaşadığı diyaloğu kurmaylarıyla paylaştı. Kurtulmuş’a KHK ile görevlerinden ihraç edilen Özakça ve Gülmen hakkında bilgi verdiğini, Kurtulmuş’un ise kendisine ‘’Haberdar değilim’’ demesi üzerine Başbakan Yıldırım’ı gördüğünü ve onun yanına giderek ‘’Bu genç iki insan açlık grevinde. Canlarına bir zarar gelmesinin kimseye faydası yok. İyi bir araştırma yapılmalı, mesleklerine dönmeliler. Sizden ricam bu gençler tekrar araştırılsın’’ dediğini söyledi. Başbakan Yıldırım’ın da ‘’Cezaevinde mi yatıyorlar’’ diye sorması üzerine ‘’Hayır, 63 gündür açlık grevindeler’’ dediğini ve Yıldırım’dan ‘’İlgileneceğiz’’ yanıtı aldığını anlattı.