Kadınlar 'barışı' konuşuyor

Türkiye'nin farklı yerlerinden bir araya gelen kadınlar 'Sırbistan ve Kosova' deneyimleri ışığında 'barışı' tartışacak. 'Kadınların Barış Mücadelesi Çalıştayı' pazar günü Nippon Otel Taksim'de.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadınlar 14 Mayıs Pazar günü Nippon Otel Taksim'de 'Kadınların Barış Mücadelesi Çalıştayı' düzenliyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden barış mücadelesi yürüten kadınlar bir araya gelerek 'Sırbistan ve Kosova' deneyimlerini paylaşacak. Kadınlar aynı zamanda barış inşası, hafıza, geçiş dönemi adaleti ve çatışma çözümü gibi konuları masaya yatıracak.

 2 TEMADAN OLUŞUYOR...

İki farklı oturumdan oluşan çalıştayda, “Tekrardan barışı canlandırmak için zihin açıcı yeni alanların açılımı nasıl mümkün olur? Türkiye’deki kutuplaşmayı da dikkate alarak, kadınların barış istemi etrafında birbirine temas eden “gri-alanlar” nasıl oluşturulabilir? Ve bu kutuplaşma bu siyasi ortamda, kadın mücadelesinin bize sunduğu olanaklar nelerdir? Kadınların ortak barış mücadelesi nasıl mümkün kılınır?” sorularına yanıt aranacak.

Program şu şekilde:

13 Mayıs Cumartesi

Konferans: Kadınların Barış Mücadelesi: Sırbistan, Kosova ve Türkiye

1. oturum saat 10.30 Sırbistan: Kimlik, hafıza ve anma

2. oturum: Kosova: Kadınların siyasete katılım mücadelesi

3. Oturum: Türkiye'de kadınların barış inşasına katılımı

Cumartesi günü yapılacak çalıştaya, birçok siyasetçi, araştırmacı ve akademisyen katılacak.

14 Mayıs Pazar, saat 10:30 1. Oturum:

1. TEMA: Sırbistan ve Kosova deneyimlerinden ve Türkiye’deki kadınların deneyimleriyle birlikte,

Moderatör: Feride Eralp - Candan Yıldız

12:30 Öğle Arası

13:30 II. OTURUM:

2. TEMA: Bu kutuplaşma ve siyasi ortamda, kadın mücadelesinin bize sunduğu olanaklar nelerdir? Kadınların ortak barış mücadelesi nasıl mümkün kılınır?

Moderatör: Feride Eralp- Candan Yıldız