Şair Behramoğlu'ndan açlık grevine destek: Yemek yiyeceğiz zıkkım olsun

KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça açlık grevinde 71 günü geride bırakırken Yüksel Caddesi'ndeki eyleme destek ziyaretleri sürüyor. Çok sayıda CHP milletvekilinin yanı sıra Şair Ataol Behramoğlu da İnsan Hakları Anıtı'nın önündeydi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevinde 71 günü geride bıraktı. Sağlık durumu kötüleşen eylemcilere destek ziyaretleri sürüyor. 191 gündür eylemin devam ettiği Yüksel Caddesi'nde şair Ataol Berhamoğlu ve CHP milletvekilleri destek açıklamaları yaptı.

'DAHA İNSAN OLMAYA GAYRET EDİN'

Yüksel Caddesi'nde gece sabaha kadar süren eyleme destek için gelenleri her gece zor kullanarak gözaltına alan polisin tutumunu eleştiren şair Ataol Behramoğlu, “Görevli arkadaşlara şunu soruyorum, sizin mesleğinizden görevden alınan insanların acaba kaç tanesi bunu hak etmiştir, suçludur? Daha insan olmaya bana göre gayret edin” dedi. Yüksel Caddesi'nde bulunmaktan dolayı hem üzüntü hem utanç duyduğunu belirten Behramoğlu, “Yemek yedik buraya geldik çekip gideceğiz ve yine yemek yiyeceğiz. Zıkkım olsun! Utanıyorum burada tok olarak 71 gündür açlık grevinde olan arkadaşlarımın yanında konuşmaktan” sözlerinin ardından Sivas katliamı sonrası kaleme aldığı “Yangın Yeri” şiirini Özakça ve Gülmen için okudu.

'İNSAN DÖVMEK GÖREV OLAMAZ'

Polisin gece saatlerinde alanda bekleyenleri ateş yaktıkları gerekçesiyle gözaltına aldığını belirten öğretmen Acun Karadağ, gözaltına alınan kişilere kabahatler kanundan ceza kesildiğini söyledi.Polislerin gözaltına alınanları keyfi olarak saatlerce gözaltında tuttuğunu belirten Karadağ, “Soruyorum buradan sokağa çöp atan işkenceyle gözaltına mı alınıyor? Bu da kabahat. Herhangi bir yeri usulen işgal etmiş bir işportacı işkenceyle gözaltına mı alınıyor? Amirlerinize, polis olduysak sizin polisiniz değil halkın polisi olduk deyin. İnsan dövmek, işkence yapmak görev olamaz” dedi.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN DESTEK

CHP milletvekilleri Ali Şeker, Sibel Özdemir, Mustafa Akaydın, Şenal Sarıhan, Ali Akyıldız, Orhan Sarıbal, Zülfikar Tümer ve Gaye Usluer, Gülmen ile Özakça'ya destek ziyareti için  Yüksel Caddesi'ndeydi. Eskişehir milletvekili Gaye Usluer tıp profesörü olduğunu hatırlatarak eylemcilerin sağlığından duyulan endişeyi dile getirdi. “Bu ülkenin milletvekillerine, Başbakanına, Bakanlarına ve başka ülkelerdeki olaylarla ilgili nokta koyma çabası içerisinde olan ama o noktayı koyamadan geri gelen bu ülkenin Cumhurbaşkanına” seslendiğini ifade eden Usluer kurulan OHAL komisyonlarını eleştirdi. Dün kurulduğu açıklanan OHAL Komisyonu'nun 3 ay sonra kurulabildiğini hatırlatan Usluer, bu komisyondan bir siyasetçi olarak bir şey beklemediğini ifade etti.

chp1