Siirt'te çatışma, Batman'da patlama

Siirt'te çıkan çatışmada 1 asker yaşamını yitirdi. Batman'da ise karakola malzeme taşıyan bir aracın geçişi sırasında patlama yaşandı. Araçta bulunan bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Siirt'te askerler ve PKK'liler arasında çıkan çatışmada 1 asker hayatını kaybetti, 1 asker de yaralandı. Batman'daysa karakola malzeme taşıyan sivil aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Araçta bulunan bir kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Siirt'in Eruh ilçesinde bulunan Çırav Dağı bölgesinde yapılan harekatta akşam saatlerin askerler ve PKK'liler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşle 1 asker yaşamını yitirirken, 1 asker yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgeye sevk edilen takviye birlikler sevk edilirken, PKK'lilerin bulunması için harekatın devam ettiği kaydedildi.

YOLA DÖŞENEN PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yedibölük ve Bölükkonak köylerini birbirine bağlayan yolda, PKK'lilerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı, karakola malzeme taşıyan sivil aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 36 yaşındaki İdris Yüksel hayatını kaybederken, 45 yaşındaki İlyas Çetinbaş ise ağır yaralandı.

Saldırının ardından olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı İlyas Çetinbaş, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Patlamanın ardından Kozluk ilçesinde toplanan bir grup vatandaş, olay yerine giderek yaşananları öğrenmeye çalıştı. Güvenlik güçleri, bölgede harekat başlattı. (DHA)