Doğu Perinçek: Iğdır, ABD projesini yerle bir etmenin merkezi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, parti olarak Iğdır'a önem verdiklerini söyledi. Perinçek, "Iğdır, ABD Projesini yerle bir etmenin merkezi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Iğdır'da 4 Haziran'da yapılacak İl Genel Meclisi seçimleri öncesinde düzenlenen mitingde konuştu. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlediği mitingde konuşan Perinçek, "Haritaya bakın. Iğdır Türkiye'nin Azerbaycan'a uzanan eli, gönlü. Can Azarbaycan'la buradan el ele veriyoruz. Iğdır önemli çünkü buradan komşumuz İran'la beraber oluyoruz. Dahası var. Iğdır, İpek Yolu üzerinde" dedi.

'DÜŞMAN IĞDIR'IN ÖNEMİNİ BİLİYOR'

Iğdır'ın öneminin "düşman" tarafından bilindiğini belirten Perinçek, ABD, Suriye'nin kuzeyinden başlayıp Diyarbakır, Batman üzerinden Iğdır'a, Kars'a, Ardahan'a kadar ikinci İsrail kurmak istiyor. 'Kürdistan' demiyorum. Kürt bizim Kürdümüz. Kürdün ismini lekelemiyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'nin, Türkiye'nin komşuları ile arasını bozmayı amaçladığı kaydeden Perinçek, "Amaç komşularımızla aramıza girmek, İpek Yolu'nu kesmek. Asya'ya Çin'e bağlayan ticaret yollarına kama gibi girmek. Peki biz bu ABD projesini nasıl yerle bir edeceğiz? Iğdır, bu ABD projesini yerle bir etmenin merkezi. Çürüteceğiz toprağın altına gömeceğiz bu projeyi. İkinci İsrail devleti kurulmasına Iğdır'dan izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'İRAN DOSTUMUZ, SINIRLARI KALDIRACAĞIZ'

ABD'nin Türkiye ile İran'ı karşı karşıya getirmesine izin vermeyeceklerine söyleyen Doğu Perinçek, "İran bizim kardeşimiz, dostumuz. Serbest ticaret yapacağız, sınırları kaldıracağız. Azerbaycan'la aramızdaki yolları kesemezsin Ey Amerikan eşkıyası. Türkiye'nin Rusya'yla olan anlaşmazlıklarının ortadan kaldırılmasında Vatan Partisi heyetlerinin çok önemli rolü oldu" dedi. (IĞDIR/DHA)