Zerrin Aldemir: Nuriye ve Semih tüm annelerindir

Oturma eylemine başlayan 73 yaşındaki şair Selah Özakın ve Zerrin Aldemir eylemlerinin ikinci gününde... Aldemir ve Özakın, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılana kadar buradayız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 73 yaşındaki şair Selah Özakın ve 52 yaşındaki Zerrin Aldemir her gün saat 13.00'ten 18.00'e kadar İstanbul Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda oturma eyleminde olacaklarını açıkladılar.

ÖNCE AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAKLARDI

Özakın ve Aldemir, ilk önce açlık grevi başlayacaklarına dair karar almışlar fakat doktorlarının sağlık sorunlarına dair endişeleri sonrasında Özakın, oturma eylemine karar verdi. Özakın'ın açlık grevi yapamayacağını öğrenen iki çocuk annesi Zerrin Aldemir ise açlık grevine başlayacaktı. Fakat Aldemir'in de sağlık sorunları ortaya çıkınca o da Özakın ile birlikte oturma eylemi kararı aldı.

'DÜNYANIN NERESİNDE OLURSA OLSUN BİR KADIN ANNE OLDUKTAN SONRA...'

Özakın ve Aldemir, KHK ile ihraç edilen ve işlerine geri dönmek için açlık grevinin 83'üncü gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça cezaevinden serbest bırakılana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylüyor.

İlk olarak konuştuğumuz Aldemir, oturma eylemine başlama sebebini şöyle açıklıyor: " Benim iki çocuğum var. Birinin ismi Çağdal diğerinin ismi ise Çağlayan. Nuriye ve Semih gözaltına alınıp tutuklandığında iki çocuğumu görüyordum. Dünyanın neresinde olursa olsun bir kadın anne olduktan sonra bütün çocuklar onundur. Nuriye ve Semih'in yerinde benim çocuklarım da olabilirdi. Şunun da altını çizmek istiyorum. Biz kendi hür irademizle, insani sorumluluğun getirdiği bir bilinçle ve hiçbir kuruma bağlı olmadan böyle bir eyleme başladık."

'BU KADAR OLMAZ DEDİM'

Özakın ise oturma eylemine başlama nedenini şöyle anlatıyor: "Semih ve Nuriye aylardır işlerine dönmek için direndiler. En son bedenlerini açlık grevine yatırdırlar. Devlet açlık grevi sırasında bunları alıp içeri alınca bu kadar olmaz dedim... Biz de onlar serbest bırakılana kadar oturma eylemi kararı aldık. Ayrıca benim aklıma şu geliyor: Nuriye ve Semih'e niye B1 vitamini vermiyorlar. Komaya girecekler diye düşünüyorum."

'BU DÖNEM 12 EYLÜL'DEN ÇOK DAHA KÖTÜ'

Özakın ile konuşurken Abbasağa Parkı'nın civarında oturan mahalleliden birkaç kişi Özakın ve Aldemir'in bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormak için kendilerini ziyarete geldiler. Özakın'a buradaki vatandaşın kendilerine tepki gösterip gösterilmediğini sorduğumuzda, "Burada oturanlar bize destek için her saat gelip soruyorlar. Beşiktaş Spor Kulubü'nün taraftar grubu Çarşı da bizlere destek veriyor" diyor ve devam ediyor: "Bu dönem 12 Eylül'den çok daha kötü ve tehlikeli. Bu döneme ait has kötüye gidiş var.  Şu an olağanüstü halin kalkacağı ve bir daha seçimler olmayacak gibi düşünüyorım. Olsa da bu referandum gibi olacaksa seçim sayılmaz o. Bu durum iç karartan bir durum. Türkiyede muhalafetin örgütsüzlüğü söz konusu."