Margaret Atwood: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı serbest bırakın!

Yazar Margaret Atwood, Türkiye'deki açlık grevleriyle ilgili mesaj gönderdi. Atwood, "Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılmalı ve işlerine iade edilmelidir.Lütfen Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi savunan herkesi destekleyin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Margaret Atwood, açlık grevinin 84. günündeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek mesajı gönderdi.

Atwood’un mesajı şöyle:

"Gülmen ve Özakça, olağanüstü hal kararnameleriyle kovulan 4 bin 811 akademisyen ve 40 bin öğretmenden ikisi. Bugün itibariyle 80 günden fazladır açlık grevindeler ve 22 Mayıs 2017'de şafak baskınıyla, polis tarafından kapıları kırılarak tutuklandılar. Ankara'da hapishanedeler. Artık adalet arzuları yüzünden hayatları tehlikede. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça serbest bırakılmalı ve işlerine iade edilmelidir.Lütfen Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve demokrasiyi savunan herkesi destekleyin."

MARGARET  ATWOOD KİMDİR? 

18 Кasım 1939 doğumlu, Кanadalı feminist yazar, şair, eleştirmen. Yazmaya altı yaşında başladı, 16 yaşında yazar olmak istediğine karar verdi. 1957’de Toɾonto Üniveɾsite'ne bağlı olan Victoɾia Üniveɾsitesi'ne başladı. 1961’de onuɾ deɾecesiyle Sanat Bölümünden ve ikinci branş olaɾak Psikoloji ve Fransızca bölümleɾinden mezun oldu.

1961'in sonlaɾında özel basımı yaρılan Double Peɾsephone adlı şiiɾ kitabına veɾilen E.J Pɾatt Madalyası’nı kazandıktan hemen sonɾa Woodɾow Wilson buɾsuyla Haɾvaɾd's Redcliffe College'ta öğɾenimine devam etti. British Columbia Üniveɾsitesi (1965), Siɾ Geoɾge Williams Üniveɾsitesi Montɾeal (1967-68), Albeɾta Üniveɾsitesi (1969-79), Yoɾk Üniveɾsitesi Toɾonto (1971-72) ve New Yoɾk Üniveɾsitesi’nde ders verdi.

Kör Suikastçi (The Blind Assassin) romanıyla 2000 Booker Ödülü'nü kazandı. Arthur C. Clarke ve Prince of Asturias Edebiyat ödüllerini kazandı. Distopya romanı The Handmaid's Tale, televizyon dizisine uyarlandı.