15 akademisyen milletvekilinden bildiri  

CHP milletvekilleri akademisyen kökenli milletvekilleri olarak hazırladıkları bildiriyi okudu. Vekiller demokratik üniversite çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin akademisyen kökenli  milletvekilleri olan Mustafa Akaydın, Selin Sayek Böke, Okan Gaytancıoğlu ve Sibel Özdemir, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında 'akademide ifade özgürlüğünü için' harekete geçeceklerini ilan ettikleri bir bildiri kaleme aldılar. açıkladı. Akaydın, hazırlanan bildiriyi  Mecliste düzenlenen bir basın toplantısında duyurdu. Akademisyenlerin düşüncelerini 'evrensel koşullarda' ifade edemediklerini belirten CHP'li vekiller, 'demokratik ve özgür bir üniversite ortamını tekrar sağlamak için çaba göstereceklerini' açıkladı.

İngilizce ve Fransızca olarak tercüme edilen bildiri Avrupa ve dünya çapında çalışmalarıyla ön plana çıkmış akademisyenlere ve sivil toplum kuruluşlarına gönderildi. OHAL ve KHK'lar sonrasında yaşanan ihraç kararlarının yargı süreci olmadan  alındığına dikkat çeken vekiller "İnsanlar eğer suçluysa hakim karşısına çıkarılarak yargılandıktan sonra  cazalandırılması gerektiğini söylüyoruz. Ve bu görüşlerimizi dünya platformlarına taşıma karalığını ifade ediyoruz. Bunun hiçbir şekilde Türkiye'yi  dışarıya şikayet etmek gibi algılanmasını doğru bulmayız. Bu bir evrensel hukuk mücadelesidir" dedi. (DHA)