Uluslararası Af Örgütü: Yüzyüze ekibiyle hem fikiriz

Uluslararası Af Örgütü'nün Yüzyüze çalışanlarının dün iş bırakma eylemine ilişkin açıklama yaptı: “Yüzyüze çalışanlarının bu konuda kendilerini ifade etmeleri ve tepkilerini duyurmaları en tabi hakları...”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü’nde insan hakkı ihlallerini kamuoyuna duyurmak için çalışan 15 kişiden 13’ünün taşeron olarak çalıştırması hakkında açıklama yapıldı. Uluslararası Af Örgütü, Yüzyüze çalışanlarının yaptığı eyleme saygı gösterdiklerini belirtti.

'ÇALIŞANLARIMIZIN SENDİKALI OLMALARINI DESTEKLİYORUZ'

Uluslararası Af Örgütü'nün, çalışanlarının haklarının korunması için her zaman özen gösteren savunulan açıklamada, Yüzyüze projesinde çalışanlarla ilgili olarak şunlar söylendi:

“Yüzyüze projesi yarı zamanlı çalışmak isteyen insanların yer aldığı bir çalışma olarak planlandı. Ekiplerin büyüklüğü ve çalışma saatleri de buna göre tasarlandı. Öte yandan, Uluslararası Af Örgütü’nün başta Avrupa’da olmak üzere çeşitli şubelerinde de Yüzyüze çalışmalarında ajanslardan hizmet alınıyor. İtirazda bulundukları çalışma sistemi, gerek Uluslararası Af Örgütü gerek diğer STK’lar tarafından bu alanda yıllarca uygulanmış olan bir yöntem. Alternatif bir çalışma sistemi oluşturmak, projenin özelliği nedeniyle ciddi zorluklar içeriyor.”

Af Örgütü'nde 'yüz yüze' greviAf Örgütü'nde 'yüz yüze' grevi

'SİGORTALARI ÖDENİYOR'

İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nda yapılan açıklamayla iş bıraktıklarını duyuran ekip, taşeron olarak çalıştırmaya karşı çıkmışlardı. Uluslararası Af Örgütü, Yüzyüze çalışanlarının saatlik ücretinin 7 TL olduğunu aktarılarak şöyle denildi:

“3 ayını dolduran çalışanlara saatlik ücretlerinde kademeli artış sunuyoruz. Bunun yanı sıra, son derece makul hedefler içeren bir prim sistemi de uyguluyoruz. Yüzyüze çalışanlarının tamamının sigortası elbette ödeniyor ve ek olarak yemek ücreti de alıyorlar. Çalışma günlerinde, günde 7 saat olan mesailerine 2 saat ücretli mola da dahil.”

'YÜZYÜZE EKİBİYLE HEM FİKİRİZ'

“Uluslararası Af Örgütü gelirinin büyük kısmının bireylerin desteklerinden oluştuğu bir kuruluş” diyerek devam eden açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’deki destekçilerimizin sayısını artırarak hem daha aktif ve etkili çalışmalara imza atmak hem de bu sayede Yüzyüze çalışanlarına, kendilerini daha çok memnun edecek ücret ve koşullar sunabilmek. Bu konuda Yüzyüze çalışanlarıyla hemfikiriz ve çalışmaya başladığımız günden bu yana elimizden geleni yaptığımızı ve yapmaya devam edeceğimizi duyururuz.” (HABER MERKEZİ)