Cebeci'deki 'kavga' açıklamalarla sürüyor

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’ndeki satırlı-bıçaklı kavga yerini tarafların açıklamalarına bıraktı. ‘Oruç tutmayanlara saldırı’ iddiasını reddeden “Mülkiyeli Ülkücüler”e sahip çıkan Rektörlük’ten sonra solcu öğrenciler de yazılı bir açıklama yaptı. Öğrenciler, “okul provoke edilmeye çalışılıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde perşembe ve cuma günleri süren olaylarla ilgili taraflar açıklamalarını sürdürüyor. Perşembe günü Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF)’nde başlayan olaylar cuma günü İletişim Fakültesi’ne sıçramış, kampüs içindeki taşlı-sopalı, satırlı-bıçaklı kavgaya polisin 45 dakika boyunca müdahale etmemesi eleştirilere neden olmuştu. Bazı öğrencilerin yaralandığı olayların ardından polis toplam 33 öğrenciyi gözaltına aldı; öğrenciler dün ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

“Mülkiyeli Ülkücüler” imzasıyla açıklama yayımlayan ve ‘oruç tutmayan öğrencilere saldırı’ iddiasını reddeden sağcı grup, gerilimin sebebinin SBF’ye, Şırnak’ta düşen helikopterde hayatını kaybeden askerlerin adının yazılı olduğu afiş ile Türk Bayrağı asmak istemelerinin olduğunu söyledi.

İletişim Fakültesi'nde öğrencilere saldırıİletişim Fakültesi'nde öğrencilere saldırı

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü de yazılı açıklamasıyla sağcı gruba sahip çıktı. “…kavga, sınırlı sayıda öğrenciden oluşan küçük bir marjinal grubun milli değerlerimize ve şehitlerimiz anısına çirkin saldırısıyla başlamıştır” diyen Rektörlük, ‘milli ve manevi değerlere yönelik saygısızlığa taviz verilmeyeceğini’ duyurdu.

Olayların ardından bu kez solcu öğrencilerden bir açıklama geldi. “Cebeci Öğrencileri” imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Görünen o ki, okul yönetimi, Emniyet teşkilatı ve okulda oluşturulmaya çalışılan faşist örgütlenme işbirliği içerisinde ‘Bayrakları-ozalitleri söktüler, teröristler bize saldırdı’ yalanları ile okulu provoke etmeye çalışıyor, çeşitli organizasyonlarla okuldaki muhalif damarı sönümlendirmeye çalışıyor. Ancak daha önce söylediğimiz gibi Cebeci bilimin, aydınlığın, özgürlüğün okuludur. Bu okul ‘Kanımız aksa da zafer İslam’ın’ diyenlerin değildir. Oruç tutmadığı için öğrencilere saldıranların değildir. Bu okulu faşist çetelere ve devletin tüm müdahalelerine karşı savunmaya devam edeceğiz” denildi.