'Bakanlık yapmaya uygun değil' karnesi

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a 'karne' verdi. Bol sıfır notlu karnenin sonuç bölümüne, "Bakanlık yapmaya uygun değil" notu düşüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İlk ve ortaöğretim öğrencileri yarından itibaren yaz tatiline giriyor. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer de Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla, eğitimin durumuna değindi. Usluer ayrıca Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a 'karne' verdi.

Bakan Yılmaz, karnede, "Fatih projesinin tamamlama, liyakat esasına göre yönetici atama, çağdaş eğitim, TEOG sınavlarını tamamlama, bilimsel eğitim ve okul sütü dağıtımı" konularından sıfır aldı.

Yılmaz'ın 100 tam puan olduğu başlıklar ise "Yandaş yönetici atama, öğretmenleri görevden alma, bakanlıktan bihaber olma, okulları imam hatip yapma ve dindar-kindar gençlik yetiştirme" oldu.

Öğrencinin okuduğu kitaplar bölümünde sadece, "Erdoğan'ın anıları" yer alırken, "öğrenci İsmet Yılmaz" için öğretmenler görüşü bölümünde "15 yıldır aynı sınıfı okuyor. Her türlü çabaya rağmen geliştirilemiyor. Çağdaş eğitim içerikli kitaplar okumalı" tavsiyesinde bulunuldu.

Karnenin sonuç bölümünde ise "Bakanlık yapmaya uygun değil" notu yer aldı.

Gaye Usluer, Bakan İsmet Yılmaz'ın bu notlarla tatili hak etmediğini söyledi.

(DUVAR)