Kayyım barış heykelini kaldırttı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Uğur Kaymaz Bulvarı’ndaki heykel, dün akşam saatlerinde kaldırıldı. Heykel, Uğur Kaymaz şahsında çatışmalarda hayatını kaybeden bütün çocuklar için yapılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kızıltepe’de Mardin Caddesi kavşağındaki heykel dün akşam saatlerinde kaldırıldı. “Uğur Kaymaz Heykeli” olarak bilinen heykelin, Kızıltepe Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Ahmet Odabaşı’nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi. Heykelin kepçelerle kaldırıldığı sırada polis zırhlı araçlarla çevrede önlem aldı. Olay yerine kimseyi yaklaştırmayan polis, görüntü alınmasının önüne de geçmeye çalıştı.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 12 yaşındaki Uğur Kaymaz, 12 Kasım 2004 tarihinde babası Ahmet Kaymaz'la birlikte evlerinin önünde polisler tarafından açılan ateşle hayatını kaybetmişti. 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın vücudundan 13 kurşun çıkmıştı.

Uğur Kaymaz Heykelini Kaldırtan kayyım Ahmet Odabaşı, belediyede çalışan anne Makbule Kaymaz’ın işine de son vermişti.

UĞUR KAYMAZ HEYKELİ

Heykel, Uğur Kaymaz şahsında çatışmalarda hayatını kaybeden bütün çocuklar için yapılmıştı. 4 Ağustos 2009’da Kızıltepe Belediye Meclisi kararıyla, Mardin Caddesi üzerinde bulunan ve Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne ayrılan kavşağa “Uğur Kaymaz Bulvarı” adı verilmişti. Burada gerçekleşen törende, daha sonra halk arasında Uğur Kaymaz Heykeli olarak bilinen heykelin açılışı da gerçekleşmişti. Açılışa dönemin belediye başkanı Ferhan Türk ile Uğur Kaymaz’ın annesi Makbule Kaymaz’ın yanı sıra Kızıltepeliler de katılmıştı. Heykel, ellerindeki güvercinleri uçuran iki çocuğu gösteriyordu.

Uğur Kaymaz Heykeli resim öğretmeni Kamuran Aydoğan tarafından yapılmıştı. İki çocuğun avuçlarında güvercin tuttuğu heykelin üzerinde Kürtçe barış mesajları bulunuyor. (HABER MERKEZİ)