Enis Berberoğlu kimdir?

25 yıl hapis cezasına çarptırılan Enis Berberoğlu, Dünya, CNN Türk ve Hürriyet'te çalıştı. Berberoğlu iki dönemdir CHP milletvekili...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MİT TIR'ları davasında bugün 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu 5 Haziran 1956'da doğdu. Avusturya Lisesi'ni ve Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdi. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başladı. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalıştı. Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken gazeteciliği bırakıp Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül 2014 tarihleri arası Ankara'da yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçildi. 14 Eylül 2014 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İletişim ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. TBMM 25. ve 26. Dönem İstanbul milletvekilidir.

GAZETECİ OYA BERBEROĞLU İLE EVLİ

Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babası olan Berberoğlu’nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları yayınlandı. Berberoğlu 2005 yılında yayınlanan bir köşe yazısında, 'aile boyu suç ve meziyete inanmadığını' kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden vermişti: "Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir’de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım."

25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı25 yıl hapis cezası verilen Enis Berberoğlu tutuklandı