Özkeskin'in cenazesi Adli Tıp'tan alındı

Kadıköy'de evine düzenlenen polis baskınında öldürülen TAYAD üyesi İnanç Özkeskin'in cenazesi defnedilmek üzere Karacaahmet'e götürüldü. Baskında evde bulunan 91 yaşındaki baba ve anne, çatışma olmadığını, çocuklarının infaz edildiğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'de evine düzenlenen polis operasyonuyla öldürülen İnanç Özkeskin'in cenazesi polis ablukası altında Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Özkeskin'in cenazesi ailesine verildi.

Bu sırada Adli Tıp Kurumu önünde polis zırhlı araçlarla yığınak yaptı.

Özkeskin'in cesedinin bulunduğu cenaze aracı 3 zırhlı, 4 çevik kuvvet, 6 sivil polis aracı eşliğinde Adli Tıp Kurumu'ndan çıkarılarak Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü.

YARGISIZ İNFAZ İDDİASI

Özkeskin ailesinin Avukatı Günay Dağ ise baskın sırasında 85 yaşındaki anne ile 90 yaşındaki babanın da evde olduğunu ve çatışma iddiasını yalanladıklarını aktardı.

90 yaşındaki babanın baskın sırasında darp edildiği belirtiliyor. 90 yaşındaki babanın baskın sırasında darp edildiği belirtiliyor.

Avukat Dağ, “Annesi, polisin kapıyı bile çalmadan koçbaşıyla kırarak içeri girdiğini anlattı. Sonra anne ve babayı bir odaya kilitlemişler. Baba 90 yaşında ve alzheimer hastası. Onu da darbetmişler ve aileye silah doğrultmuşlar” dedi. Anne Güneş Ayşe Özkeskin’in içeriden önce bir bağrışma sonra da silah sesi duyduğunu söyleyen Avukat Dağ, “Anne sadece polislerin ateş açtığını söyledi. Oğlunun herhangi bir çatışmaya girmediğini belirtti. Biz İnanç Özkeskin’in polislere  ‘Evime neden bu şekilde giriyorsunuz’ dediği için ateş etmiş olduklarını düşünüyoruz” diye konuştu.

Polisin, baskın öncesinde Acıbadem'deki sitenin güvenlik kameralarını kapattırdığı da iddialar arasında.

Polis, Özkeskin'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya suikast hazırlığında olduğunu iddia etmişti.

(HABER MERKEZİ/DHA)