Barbaros Muratoğlu'na tahliye

Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu'na, 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Muratoğlu, tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, hapiste geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Muratoğlu, “Örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada 2 yıl 1 ay hapse çarptırılarak tahliye edildi.

Hürriyet gazetesinden Damla Güler'in haberine göre, Barbaros Muratoğlu hakkındaki davanın duruşması bugün, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

'SUÇSUZUM BERAATİMİ İSTİYORUM'

Mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Muratoğlu için, "Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Mütalaanın ardından son sözü sorulan Barbaros Muratoğlu, “Tanık olarak dinlenen kişi bu suçu benim işlemediğimi söylüyor. Suçsuzum beraatimi istiyorum” dedi.

CEZA VE TAHLİYE KARARI

Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme Muratoğlu'na “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan 5 yıl hapis cezası verdi. Cezada indirime giden mahkeme 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme kararla birlikte Barbaros Muratoğlu’nun tahliye edilmesine de karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz mart ayında görülen ilk duruşmada Muratoğlu'nun avukatı Köksal Bayraktar, Barbaros Muratoğlu'nun 1988 yılında Hüriyet gazetesine girdiğini, 30 yıldan beri Ankara'da görev yaptığını belirterek şunları söylemişti: "Barbaros Muratoğlu, Doğan Şirketler Grubunun Ankara'daki idari görevini yürütmesinin yanı sıra, yayın, turizm, ticaret, enerji ve sanayi işlerinin de tamamen Muratoğlu'ndan sorulduğunu belirterek, "Müvekkilim 25 işi bir anda yürüten kişidir. Soruşturmada anlatamadığımız şey de bu işlerle uğraşan kişinin telefon görüşmelerinin çok olmasının normal karşılanması gerektiğidir. O kadar iş yoğunluğu arasında FETÖ grubuyla iletişime geçmesi söz konusu olamaz." (HABER MERKEZİ)

Doğan: Muratoğlu suçsuzDoğan: Muratoğlu suçsuz