Gülmen ile Özakça’nın ailelerinden Diyalog Grubu’na uyarı

Açlık grevinin bugün 100’üncü gününü dolduran Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın aileleri açıklama yaptı. Aileler, "OHAL Komisyonu ilk olarak Gülmen ile Özakça’nın durumunu görüşürse açlık grevi sonlanabilir" diyen Diyalog Grubu’na, "Bu süreç bir ay önce tükendi. Bunu tekrarlamak hayati sorunlara yol açabilir" uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Aydın, sanatçı ve siyasetçilerden oluşan "Diyalog Grubu"nu temsilen Akın Birdal, Ziya Halis, Ufuk Uras, Binnaz Toprak tarafından yapılan ve açlık grevinin 100’üncü gününü bugün cezaevinde dolduran KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça için Hükümet üyelerinden randevu talep ettiklerini belirten açıklamaya Gülmen ile Özakça’nın ailelerinden uyarı geldi.

Diyalog Grubu çarşamba günü yaptığı açıklamada, “…sorunu diyalogla çözüme kavuşturmak, örneğin, en azından OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun ilk elde Gülmen ve Özakça’nın durumlarını incelemesi karşılığında ölüm orucuna son vermelerini sağlamak pekâlâ mümkün olabilir” demişti.

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ile annesi Sultan Özakça ve Nuriye Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen yaptıkları yazılı açıklamada, Diyalog Grubu’nun iyi niyetli çabasına teşekkür ettiklerini belirterek uyarıda bulundular.

Aileler, 15 Mayıs 2017’de görüştükleri Hükümet ve AK Parti yetkililerinin "OHAL Komisyonunun ilk olarak Gülmen ile Özakça’nın durumunu ele alması halinde açlık grevinin sonlandırılması" teklifinde bulunduğunu ancak Gülmen ile Özakça’nın “70 gündür OHAL Komisyonu için değil işlerimiz için açız” diyerek bu teklifi reddettiğini hatırlattılar. Ailelerin açıklamasında şöyle denildi:

Diyalog Grubu, Özakça ve Gülmen için randevu istediDiyalog Grubu, Özakça ve Gülmen için randevu istedi

“Bizlere diyalog içerisinde kalalım denmiş ardından 6 gün sonra evimize saldırılmış, Nuriye ve Semih hukuksuzca tutuklanmıştı. Komisyon ve misyonu tartışılmıştı. Bu taleplerle yapılacak yeni görüşmeler sürecin bir ay öncesinde yapılan zaten tüketilmiş bir süreci işletecek acil ve hayati olan durumu yokuşa sürecektir. Nuriye ve Semih de tek taleplerinin ellerinden haksızca alınmış işleri olduğunu, bunun dışında bir talepleri olmadığını ifade etmişlerdir… Kendilerine (Diyalog Grubu’na) de ifade ettiğimiz gibi iyi niyet ve çabaya teşekkür eder, bu oluşumun başından temsiliyeti olmadığı itibari ile görüşme yapmalarının bir anlam ifade etmediğini kamuoyu ile paylaşırız.” (DUVAR)