Sinan Sarıköse: Anadolu’nun Kemal’ine İzmir’den selam gönderiyoruz

CHP'liler İzmir'de "Adalet Nöbeti" eylemine başladı. CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıköse, "Anadolu’nun Kemal’ine İzmir’den selamımızı gönderiyoruz. Bu selam sadece burada sözde kalmayacak, ona destek olacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne destek için, CHP İzmir il yöneticileri ve ilçe başkanları da İstanbul'a yürüyüş başlatıyor. Bu akşamdan itibaren her gün saat 17.00’den 23.00’e kadar Gündoğdu Meydanı’nda "adalet nöbeti" tutulacak.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Adalet Yürüyüşü"ne başladı. Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan eylemden sonra CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven başkanlığında yağılan toplantında, il yöneticileri ve ilçe başkanları, yarın saat 10.00'da İstanbul'a yürüyüş başlatacak. CHP’liler Gebze’de Kılıçdaroğlu ile buluşarak, İstanbul’a geçmeyi planlıyor.

'BİZİM İÇİN HEM SORUMLULUK HEM ZORUNLULUK HALİNE GELDİ'

CHP Gençlik Kolları da Gündoğdu Meydanı'nda "Adalet nöbeti"ne başladı. Gündoğdu Meydanı’nda kurulan çadırlarda nöbet tutulacak ve imza toplanacak.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıköse, Kılıçdaroğlu'nun başlatmış olduğu "Adalet Yürüyüşü"ne destek vermenin kendileri açısından bir sorumluluk ve zorunluluk olduğunu söyleyerek, şunları belirtti:

"Milletvekilimiz Enis Berberoğlu maalesef ki haksız bir şekilde tutuklanmış durumda. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak her zaman bu ülkede adaleti savunduk, adaleti istedik. Bugün Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu bu kutlu yürüyüşe bizler de İzmir olarak, hem burada nöbet tutarak hem de yarından itibaren yürüyüşümüzü başlatarak destek vermek istedik. Çünkü bu artık bizim sorumluluğumuz ve aynı zamanda zorunluluğumuz haline gelmiştir. Adil bir ülkede yaşama sevincini yaşattı bize atalarımız. Ve biz de bunu devam ettirmek için bugün Cumhuriyet Halk Partililer olarak gerek kadın kolları olsun, gerek gençlik kolları olsun tüm örgütlerimizle birlikte buna karar verdik. Bu kutlu yürüyüşte Anadolu’nun Kemal’ine İzmir’den selamımızı gönderiyoruz. Bu selam sadece burada sözde kalmayacak, ona destek olacağız. Gebze’de Anadolu’nun Kemali ile birlikte İzmir İl Örgütü buluşacak. Her akşam burada saat 17.00’den 23.00’e kadar, Genel Başkanımız İstanbul’a ulaşana kadar eylemlerimiz devam edecek. Çadırımız kurulacak, adalet çadırı burada olacak."

izmir-adalet-nobeti-2

'BUZ DAĞININ SADECE BİR PARÇASI...'

"Sanatçı duyarlılığıyla bir şeyler yapma derdi ile adalet nöbetine katıldığını" ifade eden halk müziği sanatçısı Baran Tuncel ise, Türkiye'de adalet kavramının eksik olduğu bir süreçten geçtiğini belirtti:

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı 70 yaşında. Yanlışlığıyla, eksikliğiyle, geç kalınmışlığıyla eleştirebilirsiniz ama geldiği nokta doğru bir noktadır. Şimdi bu noktada şu kitleye baktığınız zaman İzmir’de Genel Başkan’a ne kadar sahip çıkılmadığının, aslında Türkiye’ye ne kadar sahip çıkılmadığının kanıtıdır şu görüntü. Türkiye’de adalet kavramının eksik olduğu bir süreçte, aslında adalete her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütlerinin bu kadar vurdumduymaz olması bizim canımızı acıtıyor. Bu yüzden elbette ülkenin bu duruma gelmesi gayet normal diyorum. Her ilçe örgütünden beş kişi gelse buraya 10 bin kişi olurduk. Tabii ki bunların faturası bizim önümüze çıkacak. Yakında özellikle Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere kayyum gelirse kimse şaşırmasın. Milletvekillerinin bu duruma düşmesi bir göstergedir. Bu buz dağının sadece bir parçası. Orada Güneydoğu’da ne yaptılar? Şimdi bunu batıda yapacaklar. Galiba hala ülkenin geleceğinden endişe duymayan çok insan var. O yüzden sorgulanması gereken bir durum ve ben bu konuda mutlaka eleştirilerimi yapacağım.’’ (DUVAR)