Manisa'da 400 asker hastaneye kaldırıldı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeği sonrası rahatsızlanan 400 asker, kusma ve bulantı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı. Kışlaya yemek sağlayan şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 19 çalışanının gözaltına alındığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda dün 69 askerin zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili soruşturma sürerken, yine aynı birlikte zehirlenme vakası yaşandı. Komutanlığa bağlı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda akşam yemeğinin ardından bazı askerler rahatsızlandı. Bulantı ve kusma şikayetiyle revire başvuran yaklaşık 400 asker, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edildi. Hastaneler, mesaisi bittikten sonra evlerine giden personeli acil koduyla göreve çağırdı. Zehirlenme şüphesiyle hastanelere getirilen askerlere serum tedavisi uygulandı.

VALİ GÜVENÇER: 400 ASKER ZEHİRLENDİ

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Merkezefendi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan askerleri ziyaret etti, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Hastane çıkışında kısa bir açıklama yapan Vali Güvençer "Askerlerimizin neyden etkilendiği tam olarak belli değil. Edindiğimiz bilgilere göre 400 yakın askerimiz rahatsızlandığını öğrendik, şu an araştırıyoruz. Üzücü olan durum, düne nazaran durum biraz daha ciddi" dedi.

. .

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GELİYOR

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, olayın ardından Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne giderek askerleri ziyaret etti.

Ak Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın askeri helikopterle Manisa’ya gelmek için yola çıktığını açıkladı.

CHP'Lİ YILDIZ BİÇER: AĞIR OLANLAR VAR. SAYI 3 BİN

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de Twitter sayfasından konu hakkında bilgiler paylaştı. Manisa'daki hastaneleri gezen ve hastanelerin hepsinde çok sayıda asker olduğunu belirten Biçer, tedavi gören askerlerin akşam yemeğinde tavuk yediklerini söylediğini belirtti. Biçer sayının 3 bini bulduğunu iddia etti.

Sosyal medya üzerinden canlı yayın yapan Manisa milletvekili, "Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var" dedi.

4'ÜNCÜ ZEHİRLENME OLAYI

23 Mayıs tarihinde Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 1049 asker gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırılmış, er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti. Bu olaydan 4 gün sonra, 27 Mayıs tarihinde bu kez, Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda zehirlenme vakası yaşanmış, 70 asker hastaneye kaldırılmıştı.

Dün de Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası'nda 69 asker hastanede tedaviye alınmıştı. (MANİSA/DHA)

Manisa'da 69 asker hastaneye kaldırıldıManisa'da 69 asker hastaneye kaldırıldı

'YETERLİ GIDA MÜHENDİSİ ATANMIYOR'

Gıda Mühendisleri Odası, Manisa'da yemekten zehirlenen askerlerle ilgili açıklama yaparak, gıda hizmet alım ihalelerinde firmaların üst düzey hizmet değil fiyatları kırımı yapmak için yarıştığını ifade etti. Oda kamuda yeteri kadar gıda mühendisi istihdam edilmemesinin de kamu kurumlarında yaşanan gıda zehirlenmelerinin önünü açtığını belirtti. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, üst üste yaşanan “gıda zehirlenmeleri” kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, “ Hayati konulardaki hizmet alımında yaşanan rekabet, üst düzey standartlarda verilmesi gereken hizmet şartlarının olabildiğince düşük şartlarda sunulması ile gerçekleşmektedir. Hizmet alım ihalesine giren firmaların maliyetinin altındaki fiyatlara kadar 'kırım' yapması, okul çocuklarımızın ve gençlerimizin de 'kırılmasına' sebep olmaktadır” dedi.

Evrensel'de yer alan habere göre Gıda Mühendisleri Odası açıklamasında, toplu yemek tüketimi  için yapılan ihalelerin şartnameleri hazırlanırken, hizmeti vermeye aday tüm firmalarda “Gıda Mühendisi” istihdamı şartı aranması gerektiğini belirtti. Açıklamada kamuda yeterli sayıda gıda mühendisinin istihdam edilmediğine de değinilerek,  “Gıda Mühendisinin olmadığı gıda üretimi eksiktir, güvensizdir. TSK’nin kendi içindeki denetimleri, eksiksiz ve donanımlı bir şekilde yapabilmesi için kadrolu ya da muvazzaf personel istihdamına önem vermesi gerekmektedir. Kamuda yeterli sayıda Gıda Mühendisi istihdamı sağlanmalıdır. Geçen hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan personel atamalarından 328 tanesini Gıda Mühendisleri oluşturmaktadır. Bu sayı etkin ve güvenilir bir gıda denetiminin olması için yeterli değildir” denildi.