Tuncel ve Kışanak’ın duruşması bugün

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, bugün Malatya’da hâkim karşısına çıkacak. Tuncel ile Kışanak yaklaşık 1 yıldır tutuklu bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın bugün Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşması var. Tuncel ve Kışanak’ın duruşmasını birçok kadın örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu Kadın Mücadelesi Yargılanamaz İnisiyatifi de izleyecek.

Tuncel ve Kışanak’ın duruşmasını izlemek üzere Türkiye’nin birçok ilinden kadınlar, bugün Malatya’ya gitmek üzere yola çıktı. Kadınların Mücadelesi Yargılanamaz İnisiyatifi bir açıklama yaparak kadınları Malatya’da görülecek duruşmaya katılmaya davet etti.

KADINLAR DURUŞMAYI İZLEYECEK

Duruşmaya katılmak için hazırlıklarını sürdüren Kadınların Mücadelesi Yargılanamaz İnsiyatifi’nin açıklamasında şu bilgilere yer verildi: “DBP’li belediyelerin 44 eş başkanı görevden alındı, 36 kadın eş başkan tutuklandı. 50’den fazla kadın kurumu kapatıldı. KHK ve kayyumlar nedeniyle şiddet gören bir kadının başvuracağı kurum neredeyse hiç kalmadı. Bazı kadın örgütleri, Ensar Vakfı’na ait bir yurtta çocukların istismara uğramasını geçiştiren Aile Bakanlığı’na devredildi. Kadınlar işsiz bırakıldı, kadın alanından ilgisiz birimlere sürgün edildi, kapatılmayan kadın merkezlerine ise erkek yöneticiler atandı.”

. .

Açıklamada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın, “Kadınların nasıl yaşayacağına erkekler karar veremez” ile Tuncel’in, “Kadın katliamlarının, kadına yönelik şiddetin sistematik hale getirildiği bir dönemde, kadınların yaşamın tüm alanlarında sesini yükseltmesine, kadın dayanışmasını güçlendirmesine her zamankinden çok ihtiyaç vardır” sözlerinin yargı konusu olduğuna dikkat çekildi. Kadınların Mücadelesi Yargılanamaz İnisiyatifi’nin açıklamasında “Kadın mücadelesi vermiş bütün kadınların sarf edeceği bu sözlerin iddianamede ‘suç’ olarak gösterilmesinin kadınların siyaset yapma hakkına, kazanımlarına saldırı olduğunu biliyoruz. Kadın cinayetlerinden iyi tanıdığımız erkek-yargı sistemine karşı birlikte ses çıkarmanın, yargılanan kadın yol arkadaşlarımıza birlikte sahip çıkmanın zamanı” ifadeleri yer aldı.

AVRUPA ÜLKELERİNDEN HEYETLER MALATYA’DA OLACAK

Sebahat Tuncel ile Gültan Kışanak’ın Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına HDP’li milletvekillerinin de katılması bekleniyor. Milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca’nın yanı sıra HDP ve DBP il ve ilçe başkanları da dayanışma amacıyla Malatya Adliyesi’nde olacak.

Sebahat Tuncel ve Gültan Kışanak’ın duruşmasını Avrupa ülkelerinden gelecek heyetlerin de izlemesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)