Vatan Partisi'nden 'Adalet Yürüyüşü' istifası

Fransa ADD Başkanı ve ekonomist-yazar Habib Hamza Erdem, Perinçek'in Adalet Yürüyüşü'ne yönelik tavrına tepki göstererek Vatan Partisi'nden istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve ekonomist-yazar Habib Hamza Erdem, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne yönelik tavrına tepki göstererek partiden istifa etti.

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'ne "Milli bir yürüyüş" değil" diyerek karşı çıkmıştı. Ardından tüm parti üyelerine bir genelge yayınlayarak yürüyüşün “küresel merkezlere seslenerek” başlatıldığını öne sürmüş ve “HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir” diyerek, parti üyelerinin yürüyüşe katılmamasını istemişti.

'PARTİ DİSİPLİNİ NEDENİYLE SES ÇIKARMIYORLAR'

ABC Gazetesi'nin haberine göre Erdem, tepkisini Perinçek'e istifa mektubu yazarak  dile getirdi. Erdem mektubunda Doğu Perinçek’i eylemsizlikle suçlayarak şöyle dedi: “Siz isteniz biz de var gücümüzü ortaya koyabilirdik. Türkiye’nin size en çok gereksinme duyduğu bir dönemde, öylesine ters, öylesine akıl almaz bir ‘taktik’ izliyorsunuz ki, ‘yanlış ata’ oynadığınızı görmemek olanaksız. Ve bu kanıda olan arkadaşlarımın çoğunlukta olduğunu da düşünüyorum. Ancak ‘Parti Disiplini’ adına ses çıkarmadıklarından eminim. Oysa ‘Parti Disiplini’ insanların ‘özgüveni’nden önde olmamalıdır. En azından benim bu konuda ‘Parti kararı’nı tanımam sözkonusu olamaz.”