Adalet Yürüyüşü'nde neler konuşuluyor?

'Adalet Yürüyüşü' geniş bir katılımla devam ediyor. Başlangıçtan itibaren yürüyüşe eşlik eden katılımcıların ilk talebi 'Öncelikle adalet'. Yürüyüşü en çok zorlayan konu ise gece eksilere düşen hava sıcaklığı ve sağanak yağış...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 'Adalet Yürüyüşü' yedinci gününe başlıyor. Geride kalan günde katılımcılar arasındaki en büyük problem hava koşulları oldu. Gece saatlerinde eksiye düşen hava sıcaklığı aylardan haziran olmasına rağmen Bolu sınırına yaklaştıkça daha da kötüleşti. İnternet erişiminin az olmasına rağmen yürüyenler ertesi günkü hava durumunu takip ederek kıyafetlerini ve ayakkabı seçimini edindikleri bilgiye göre belirliyor.

Somalı aileler Adalet Yürüyüşü'ndeSomalı aileler Adalet Yürüyüşü'nde

AKŞENER'İN PARTİ KURMA İHTİMALİ KONUŞULUYOR

'Adalet Yürüyüşü'nde ortak payda adalet vurgusu olsa da farklı değerlere sahip kişilerin katıldığı gözleniyor. Gündelik siyasetin yakından takip edildiği ve ısınmak için yakılan ateş etrafında tartışıldığı konuların başında MHP'li muhaliflerin kurultay kararının mahkeme tarafından reddedilmesi geliyor. Katılımcılar arasında Meral Akşener'in kuracağı yeni bir siyasi partinin yürüyüşe karşı olumsuz açıklamalar yapan Devlet Bahçeli'nin durumunu değiştireceği konuşuluyor. Akşener'in kararsız milliyetçi kitlesinin isteklerine cevap vereceği ve yeni bir siyasi atmosferin bu şekilde oluşabileceğine inanılıyor.

İSTANBUL'A 3 MİLYON KİŞİYLE GİRMEK İSTEYENLER VAR

Adalet Yürüyüşü için bir araya gelen ve başladığı gündem bu yana sürdürenler Türkiye'nin farklı noktalarından gelerek Ankara'da buluştu. Daha önce yapılan yürüyüşlerin hep Ankara'ya yapıldığı ve devletten bir talep içerdiği, bu kez ise Ankara'dan umudun tamamıyla kesildiği yorumları yapılıyor.

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILICDAROGLU'NUN BASLATTIGI 'ADALET YURUYUSU' 6. GUNUNDE SONA ERDI. KILICDAROGLU ANKARA IL SINIRI ILE BOLU IL SINIRI ARASINDA KALAN MESELER YAYLASINDA ISTIRAHATE CEKILDI. FOTOGRAF: CAN EROK /ANKARA,(DHA)

Yürüyüşün gittikçe kitleselleşeceği ve büyüyeceğine olan inanç oldukça fazla. Sohbet sırasında İstanbul'a kaç kişiyle girilirse yapılan yürüyüşün amacına ulaşacağı tahminleri yapılıyor. Yorumlar arasında bir milyonu yerinde gören de var üç milyon ile ülkede farklı bir rüzgarı arkasına almak isteyen de.

Farklı kesimleri bir araya getiren yürüyüşte şimdilik ilk talep 'öncelikle adalet'.