Güvenpark sanıkları suçlamaları reddetti

Ankara Güvenpark'ta yaşanan terör saldırısı davasında sanıklar savunma yaptı. Sanık Azamettin Karakoç'un, "Arkadan destek bekliyorum. Ben suçsuzluğumu nasıl ispat edeyim" sözlerine, mahkeme başkanı Selfet Giray, "Bunu kimsenin desteğiyle yapamazsın. Arkadan koro halinde 'Bu suçsuzdur' deseler fark etmez" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Kızılay'daki otobüs duraklarında geçen yıl Mart ayında düzenlenen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı araç saldırısının sanıkları, suçlamaları reddetti. Sanıklardan Sabahattin Karakoç, "O bidonda patlayıcı madde olduğunu bilseydim amcamın dükkanına bırakmazdım. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin karşısına 'Çocuklarınızın katili budur' diye çıkarıldım, suçsuzum" diye savunma yaptı. Duruşmada sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

'KORO HALİNDE SUÇSUZ DENSE FARK ETMEZ'

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada sanıklara, katılma taleplerine ilişkin söz verildi. Sanıklar katılma taleplerine karşı takdirin heyette olduğunu belirterek itirazda bulunmadı. Sanık Azamettin Karakoç, "Bu işin neresindeyim bilmiyorum. Arkadan destek bekliyorum. Ben suçsuzluğumu nasıl ispat edeyim" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Selfet Giray, "Bunu kimsenin desteğiyle yapamazsın. Arkadan koro halinde 'Bu suçsuzdur' deseler fark etmez. Suç, suçsuzluk delille ispatlanır" ifadelerini kullandı. Sanık Sabahattin Karakoç da, "Hayatını kaybedenlerin ailelerinin karşısına, 'Çocuklarınızın katili budur' diye çıkarıldım ancak suçsuzum. O bidonda patlayıcı madde olduğunu bilseydim amcamın dükkanına bırakmazdım. Aylarca demir kesme makinesinin yanında kaldı o bidonlar. Orası bir cam dükkanı, devamlı insanlar girip çıkıyor. Bir patlayıcıyı bilerek oraya nasıl koyabilirim?" savunmasını yaptı.

Sanık Uğur Ayçil ise ağabeyi Vahit Ayçil'in yakalanamadığını, onun yerine kendisinin mahkemeye çıkarıldığını ileri sürdü. O tarihte Ankara'da bulunmadığını söyleyen Ayçil, eyleme katılmasının mümkün olmadığını savundu. Sanık Velat Cin de hiçbir şekilde bu olayın içinde olmadığını iddia ederek, vicdanen rahat olduğunu kaydetti.

Mahkeme tutuklama ve yakalama kararı verilen sanıklar hakkındaki kararlarının devamına karar verirken, Türkiye Barolar Birliği ve Ankara Barosu'nun suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle davaya katılma taleplerini reddetti. Suçtan zarar gören müşteki ve mağdurların katılma talepleri ise kabul edildi. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamı kararlaştırılan dava 18 Eylül'de devam edecek.

PKK tarafından yapıldığı belirtilen saldırıda Atatürk Bulvarı'ndaki Güvenpark otobüs durakları önünde bomba yüklü 34 HGH 44 plakalı araç Seher Çağla Demir ile Özgür Ünsal tarafından patlatılmıştı. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybetmiş, 349 kişi yaralanmış, 107 kişi veya kuruma ait araç ve bina da zarar görmüştü. (HABER MERKEZİ)

Etiketler PKK otobüs güvenpark