Ankara Barosu: Mültecilere saldırı olabilir

Ankara Barosu, Solfasol'da mültecilere saldırı olabileceğini açıkladı: Önlem alınmalı!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da geçtiğimiz yıl Siteler bölgesinde ve özellikle Solfasol semti civarında yaşayan Suriyeli sığınmacılara karşı yapılan saldırıların yıldönümü yaklaşırken Ankara Barosu Mülteci Hakları Kurulu'ndan açıklama geldi. Kurul, “Geçtiğimiz seneye benzer bir saldırının gerçekleşeceği bilgisi, bölgede çalışan sivil toplum örgütleri tarafından Baromuz Mülteci Hakları Kurulu'na bildirilmiştir. Bu sebeplerle güvenlik güçlerine ve halkımıza çağrıda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇAĞRI: ÖNLEM ALINMALI

Baro tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de yaşayan her bireyin can ve mal güvenliği, devletin güvencesi altında olduğu hatırlatılarak güvenlik güçlerine şu çağrıda bulunuldu: “Vatandaş olup olmaması fark etmeksizin herhangi bir bireyin can ve mal güvenliğine kasteden her türlü saldırıya karşı önlem alınmalıdır. Devlet kurumları, özellikle güvenlik güçleri, utançla andığımız 6-7 Eylül olaylarına benzer vahim durumların bu kez de Suriyeli sığınmacılara karşı yaşanmasına müsaade etmemeli.”

'SAĞ DUYULU OLUN...'

Ankaralılara 'Yabancı düşmanlığı içeren söylemlere karşı sağ duyulu olunmalı' çağrısında bulunan Baro, dünya üzerinde yaşayan her insanın bir gün mülteci olma riski bulunduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: “Ülkelerindeki savaş ve kaos ortamından kaçarak ülkemize sığınmak zorunda kalan sığınmacılara karşı son zamanlarda yükselen ırkçı ve halkımızı tahrik edip galeyana getirme amacı güden gerçek dışı haberlere itibar edilmemelidir. Vatandaşlarımızı açıkça suç işlemeye teşvik eden bu kişilerin, mutlaka yetkili makamlara bildirilmesi gerekmektedir."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Ankara'da iki kişi arasında yaşanan ve daha sonra bıçakla yaralamayla sonuçlanan bir kavganın fotoğraflarını Facebook üzerinden 'Suriyeliler arkadaşımızı bıçakladı, biz de onları buradan göndereceğiz, bunu onların yanına bırakmayacağız' başlığı ile yayınlandı. Bu paylaşım üzerine, bölgede yaşayan bir grup galeyana getirilerek Suriyeli esnafın dükkanlarını kurşunlayıp içlerindekileri yağmaladı, birçok Suriyeli'nin yaşadığı evlerin camları kırıldı. (HABER MERKEZİ)