Barış İçin Akademisyenler'in ihraçlarını AİHM’e taşıma rehberi

İhraç edilen bir grup akademisyen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyla ilgili yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ağırlığını Ankara Üniversitesinden ihraç edilenlerin oluşturduğu 54 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiri imzacısı için AİHM başvurularını tamamladık ve bunları Strazburg’a gönderdik" dendi.

Google Haberlere Abone ol

Nurettin Öztatar

DUVAR - Geçtiğimiz günlerde çoğunluğu Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen 54 akademisyen adına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvuruyla ilgili ayrıntılar açıklandı.

Başvuruya ilişkin Yaman Akdeniz ve Kerem Altıparmak tarafından yapılan açıklamada, "15 Temmuz 2017 tarihi itibariyle ağırlığını Ankara Üniversitesinden ihraç edilenlerin oluşturduğu 54 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bildiri imzacısı için AİHM başvurularını tamamladık ve bunları Strazburg’a gönderdik. Bu geniş kapsamlı çalışma Kerem Altıparmak, Yaman Akdeniz, Nisan Kuyucu, İnci Solak Akman ve Tuğba Öcal tarafından yapıldı" dendi.

Barış için Akademisyenler'in diğer Olağanüstü Hal ihraçlarından farklılığı üzerine kurulduğuna dikkat çekilen açıklamada, “OHAL Komisyonu AİHM içtihadında daha önceki örneklerde görüldüğü üzere bu tür bir ifade özgürlüğü ihlalini gidermeye uygun olmadığı için de bu gruba diğer ihraçlardaki gibi OHAL Komisyonu'nun çözüm için adres gösterilemeyeceğini ileri sürdük” dendi.

İhraç edilen akademisyenlerin sendika yoluyla veya kendi girişimleriyle başvurabilmesi için gerekli tüm belgeler ve yapılması gerekenler yayımlandı.

Başvuru için izlenecek yollara şuradan ulaşılabilir.