Ankara ve İstanbul'da Roboski eylemi

İHD, 2011'de savaş uçaklarının bombardımanında hayatını kaybeden 34 kişi için basın açıklamaları yaptı. Açıklamalarda, olayın sorumlularının hala yargılanmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD), Şırnak'ın Roboski köyünde 34 kişinin hayatını kaybettiği bombardımanın 66'ıncı ayında, İstanbul ve Ankara'da açıklama yaptı.

Dihaber'in haberine göre, İHD İstanbul Şubesi üyeleri, Galatasaray Meydanı'nda basın açıklama yaptı. Açıklamada, “Edi bese (Artık Yeter), Roboski Katliamında 5’inci yıl” pankartı açıldı.

Açıklamayı yapan İHD İstanbul Hakikat ve Adalet Komisyonu Üyesi Mukaddes Şamiloğlu, faillerin hala yargılanmadığını söyledi.

Şamiloğlu, “Adalet eşitliktir, özgürlüktür, barıştır. Toplumun bireyleri arasında adalet denkleştirilseydi, Roboskili çocuklar bugün yaşıyor olacaktı. Bu nedenle Türkiye tarihinde yaşanan katliamların aydınlatılması, toplumsal barışın inşa edilmesi için Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulmalı ve geçmişle yüzleşme sağlanmalıdır” dedi.

'ROBOSKİ AYDINLATILMADIKÇA SİVİLLEŞME SÖZ KONUSU OLMAYACAK'

"Roboski İçin Adalet Girişimi" ise, Ankara’da Konur Sokak’ta açıklama yaptı. Roboski İçin Adalet Girişimi Tanju Gündüzay, “Roboski’de yaşanan katliamın sorumlusu tüm askeri ve siyasi karar vericiler cezalandırılmadıkça, geçmişle yüzleşme, darbelerle ile hesaplaşma inandırıcı olmayacaktır” diye konuştu.

Roboski aydınlatılmadan Türkiye siyasetinin sivilleşemeyeceğini belirten Gündüzay, “Ya Roboski halkı başta olmak üzere tüm Türkiye’nin vicdanını rahatlatacak adımlar atılacak ya da insanlık tarihinin kirli, yüz kızartıcı, hafızasında hak ettikleri yerde konumlanacaklardır” ifadelerini kullandı.