'Avluda adalet için yürüyorum'

CHP'li Utku Çakırözer, tutuklu gazetecilerle görüştü. Gazeteciler 'Adalet Yürüyüşü'ne destek yolladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhuriyet yazar, çizer, yöneticilerinin tamamı, Sözcü gazetesinden Gökmen Ulu, Ahmet Turan Alkan ve Atilla Taş ile tutuklu bulundukları cezaevinde görüştü. 24 Temmuz’daki duruşmaya odaklandıklarını belirten Çakırözer, gazetecilerin “Tüm bu temelsiz, mesnetsiz iddiaları tek tek hâkim karşısında çürüteceğiz” dediklerini aktardı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü selamladıklarını belirten Çakırözer, Bülent Utku’nun da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Türkiye’nin demokratik, sosyal hukuk devleti olduğunu ileri sürenlere ve tüm insanlık camiasına, çok acil olarak, bu sese kulak vermesi çağrısı yapıyorum” dediğini dile getirdi.

Gazeteciler şu mesajları gönderdiler;

Ahmet Şık: Yolu yol yapan, yolcusudur. Buradan görüyoruz ki Kemal Kılıçdaroğlu ve Adalet Yürüyüşü’ne katılan binler iyi bir yolculuğa çıktılar” dedi.

Turhan Günay: Her gün sabah, öğle ve akşam, koğuşun önündeki avluda, ‘adalet’ için yürüyorum. Tişörtüme üzerinde adalet yazan bir kağıda iliştiriyorum.

Murat Sabuncu: Türkiye iç ve dış politikada vahim bir süreçten geçiyor. İçeride temel hak ve özgürlükler kısıtlanmış durumda. Bundan sadece biz gazeteciler değil; eleştirel, muhalif her kesim payını alıyor. Dış politikada ise Türkiye içinden çıkılması çok zor tercihler üstleniyor. Ülkemizin geleceği yanlış dış politika tercihleri ile ipotek altına alınıyor. Bu vahim süreçte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ tüm Türkiye’yi olduğu olduğu gibi, biz tutuklu gazetecileri de çok heyecanlandırıyor. Silivri’den Türkiye’de demokrasi; hak, hukuk, adalet mücadelesi için yola düşen tüm yurttaşlara selam olsun.

Emre İper: Türkiye’de tüm darbeler, muhtıralaralar, Ergenekon kumpasında hep Cumhuriyet hedef alındı. Şimdi de yine FETÖ’cülükle hiç ilgisi olmayan bizler hedef alınıyoruz. Türkiye’de yaşanan tüm kötü şeyleri hep bizler mi çekmek zorundayız? Kumpasları düzenleyenler farklı ama mağduru hep bizleriz. Telefonumda ByLock olduğu iftirasının düzeltilmesi için telefonumun incelemeye alınması talebim 3 aydır yerine getirilmiyor. Kendi bilirkişi raporumuzu savcılığa teslim etmemize karşın, 81 gündür, telefonumun bir an önce ilgili makamlarca inceletilmesi yönündeki talebim yerine getirilmiş değil. Bir an önce bu talebim karşılansın ve haksız, hukuksuz tutuklanmam sona ersin.

Musa Kart: Ülkemin iyi kalpli insanları, kekik, ıtır, fesleğen kokuları arasında adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar. Aklımız onlarda” dedi. Kart’ın “bayram ikramı” Bedri Rahmi dizeleri şöyle: Marifet hiç ezilmemek bu dünyada/ Ama biçimine getirip ezerlerse/ Güzel kokmak/ Kekik misali/ Lavanta çiçeği misali/ Fesleğen misali/ Itır misali/ İsa misali/Yunus misali/ Tonguç misali/ Nâzım misali...