İBB sadece 'imar'a bakıyor!

CHP'li Deprem Komisyonu Üyesi Nadir Ataman, İBB'nin son üç yılda beş bin imar dosyasına karşılık sadece 32 deprem dosyasına baktığını belirtti ve "Bu meclisi imarla açıyor imarla kapatıyorsunuz. Artık ‘sesim geliyor mu' diye yıkık binalara seslenen insanlar görmek istemiyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) CHP'li Deprem Komisyonu Üyesi Nadir Ataman, İBB'nin son üç yılda sadece 32 deprem dosyasını ele aldığını, buna karşılık beş bin imar dosyasını karara bağladığını belirtti.

Haziran ayı meclis oturumunda İstanbul'un depreme hazırlık çalışmalarına ilişkin gündem dışı konuşma yapmak için üç kez meclis başkanlığına başvuran Ataman, kendisine yaptırılmayan deprem konuşması ile ilgili Sözcü gazetesine konuştu.

Ataman, “Ülkemizin neredeyse her gün bir bölgesinde deprem oluyor. İstanbul da bütün akademik çevrelerin hemfikir olduğu gibi büyük bir deprem riski altında. Ancak Büyükşehir Belediyemizin ana gündemi maalesef sadece imar konuları” dedi.

"VEBAL ALMAK İSTEMİYORUZ"

Komisyona üç yıldır havale edilen dosyaların da İstanbul depreminin özüyle ilgili değil yurt dışı bilgilendirme gezileri ve protokol konuları üzerine olduğunu anlatan Ataman, İBB'nin depreme ilişkin çalışmak yerine imar komisyonunda üç yılda beş bin dosyayı değerlendirdiğini ifade etti. Ataman İBB'nin İstanbul'un siluetini ve trafiği bozan çok katlı yapılaşmalara, AVM'lere, rezidanslara imkan tanıdığını, böyle devam ederse CHP olarak Deprem Komisyonu'ndan çekileceklerini söyledi.

"KAT OYUNLARIYLA MÜTEAHHİTLER ZENGİN EDİLDİ"

"Beklenen depremde İstanbul'da meydana gelecek can ve mal kaybının vebalini, sorumluluğunu almak istemiyoruz.” diyen Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deprem öldürmez, sorumluluklarını yerine getirmeyen yöneticiler ve yönetimler öldürür”.

Kat oyunları ile müteahhitlerin zengin edildiğini ifade eden Ataman “Sayenizde Avrupa'nın en çok gökdeleni olan şehri unvanına kavuştuk. İstanbul'un Boğazı'nı gövdemizden kopardınız. Kat oyunları ile müteahhitler zengin edildi. Bakırköy-Zeytinburnu'nda Fatih Sultan Mehmet'in surlarına rakip gökdelenler yarattınız. 16/9 gibi binalar tarihi camilerimizin ve müzelerimizin görüntülerini yok etti, kirletti. Sessiz kaldınız. Bu meclisi imarla açıyor imarla kapatıyorsunuz. Artık ‘sesim geliyor mu' diye yıkık binalara seslenen insanlar görmek istemiyoruz. Susuyorum ve yönetime soruyorum; sesim geliyor mu?” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun “17 Ağustos'tan sonra yapılan incelemelerde binaların yüzde 78'i orta ve ağır hasarlı çıktı” tespitine de dikkat çeken Ataman, Bakırköy'ün büyük risk altında olduğunu dile getirdi ve Bakırköy'ün de İBB'nin kentsel dönüşüm çalışmalarına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.