İbrahim Kalın: Türkiye'ye ders vermeye kalkanlar, terör örgütlerine kol kanat geriyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman siyasetçilerin açıklamalarını eleştirdi. Kalın, "Türkiye'ye ders vermeye kalkanlar terör örgütlerine, darbeciler ve kanun kaçaklarına kol kanat geriyor" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman siyasetçilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi.

Açıklamaların art niyetli olduğunu belirten Kalın, "Provokatif ve art niyetli açıklamalar kabul edilemez. Türkiye'ye ders vermeye kalkanlar terör örgütlerine, darbeciler ve kanun kaçaklarına kol kanat geriyor" dedi.

Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile buluşmasının engellenmeye çalışıldığı ifade eden Kalın, "Cumhurbaşkanımızın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızla buluşmasının sudan sebeplerle engellenmeye çalışılması, dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle de bağdaşmaz. Alman makamlarının referandum sürecinde yapılan vahim hataları tekrarlamayacağını umuyor, yüzyıllara dayanan Türk-Alman ilişkilerini kısa vadeli seçim hesaplarına kurban edilmemesi gereğini bu vesileyle tekrar hatırlatıyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesi için yapacağı ziyarette de etkinlik düzenlenmesi için resmi başvuru yapılmıştı. Almanya Dışişleri Sigmar Gabriel ise, Erdoğan'ın bu tür bir etkinlikte konuşmasının "uygunsuz olacağını" iddia etmişti.

Almanya: Erdoğan sadece G-20'de konuşmalıAlmanya: Erdoğan sadece G-20'de konuşmalı