'Adalet Yürüyüşü'ndeki bisikletli: Kılıçdaroğlu Amerika dese giderim

'Adalet Yürüyüşü' 15'nci günü geride bırakıp 16'ncı gününe girerken binlerce kişi kilometrelerce yol yürürken kortejin arasında müzik çalan bisikletiyle kilmetrelerce yol giden 65 yaşındaki Salih Tanrıverdi: 13 yıldır bisikletle geziyorum ama bu sefer çok farklı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüşü' Sakarya'ya doğru yola devam ediyor. Kılıçdaroğlu ile birlikte binlerce kişi kilometrelerce yol katederken 65 yaşındaki Salih Tanrıverdi, yürüyüşe bisikletiyle katılıyor. Tanrıverdi'nin bisikletinde müzik aletleri yüksek sesle şarkılar çalarken yürüyüştekiler Tanrıverdi'yi önlerinden geçerken alkışlarla uğurluyor. İşte yürüyüşün en renkli bisikletçisi...

MARMARİS'TEYKEN NEŞELİ DİYE BİSİKLET HEDİYE EDİLMİŞ

Tanrıverdi, gemici denizcilik mangasından emekli. Kendisi daha önce motosiklet düşkünü bir gezginci. Yaşı ilerledikçe bisiklet kullanmaya başladığını belirten Tanrıverdi, daha önce Bodrum'dan Kırıklareli'ye, Bandırma'dan birçok il ve ilçeleri de gezmiş. Kendisine daha önce bisiklet kullanırken neşeli davranışlarından dolayı Marmaris Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildiğini söyleyen Tanrıverdi, "Hâlâ şehir şehir özgürlüğü kovalıyorum. Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir kez kaza geçirdim. Bir ayağım sorunlu. Gelecek ay da kaza yaptığım için mahkemede duruşmam var" diyor.

. .

'YÜRÜYÜŞ AMERİKA'YA GİTSE BEN DE GİDERİM'

Yürüyüşte bisikletiyle180 KM. yol giden Tanrıverdi, Kemal Kılıçdaroğlu, 'Amerika'ya gidelim' derse ben de bisikletimle onu takip eder Amerika'ya giderim' diyor ve ekliyor: "Şu an bisikletimde 50 kilo var. Yedek lastiklerim de mevcut. Daha bir tane lastiğim bile patlamadı. Bazen Edirne'ye gidilir mi sorusunu soruyorlar. Eğer gidilmesi gerekiyorsa oraya da gideriz. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin."

Yürüyüşün çok güzel olduğunu söyleyen Tanrıverdi, son olarak bisikleti olan herkese çağrıda bulunarak yürüyüşe katılmalarını istiyor.