Kılıçdaroğlu: Bizi suçlamak yerine dinlesinler

Adalet Yürüyüşü'nde 18. güne girilirken, hükümetten gelen eleştirilere yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Yürüyüşe katılanlar bu ülkenin insanları, suçlamak yerine bizi dinlesinler" dedi. Yürüyüşte düşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hastaneye kaldırıldı. Bingöl'ün sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde 18. güne girildi. Aşırı sıcak hava nedeniyle saat 07.00'de başlayan yürüyüş öncesi CHP lideri kısa bir açıklama yaptı. Yürüyüşün 18. gününe girildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Son derece duyarlı bilinçli bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Yürüyüşe katılan yurttaşlara provokasyonlara karşı duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılanlar, Kocaeli il sınırına ulaştılar. Yürüyüş sırasında ayağı takılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Kartepe mevkiinde düştü. Bingöl hastaneye götürüldü. Sağlık durumu iyi olduğu belirtilen Bingöl'e ilk müdahale ambulansta yapıldı. Kollarında ve dizlerinde sıyrıkları olan Bingöl'ün, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılacağı öğrenildi.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay başkanlığındaki HDP heyeti yarın Adalet Yürüyüşü'ne destek ziyaretinde bulunacak.

'SİVAS'TA ADALET ARAYIŞI SÜRÜYOR'

Basın toplantısında 2 Temmuz Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Adalet arayışları hala devam ediyor. Bu adalet yürüyüşünün ne kadar anlamlı olduğunun göstergelerinden. Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, siyasi kimliğinden suçlanmaması, kriminalize edilmemesi bizim en büyük arzumuz. İnsanları düşünceleri ile kabul edip baştacı etmeliyiz."

'TAŞERON İŞÇİLER İÇİN ADALET'

CHP liderinin gündeminde taşeron işçiler de vardı. İşçilerin de Adalet Yürüyüşüne katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, taşeron işçilere söz verilmesine karşın kadro verilmediğini vurguladı ve ekledi: "1 milyona yakın taşeron işçi için de adalet istiyoruz. Kadrolu olmak adalet ister."

chp4

'ADALETLİ YÖNETİM İSTİYORUZ'

Peygamberin "Bir gün adaletli davranmak 60 yıllık ibadetten üstündür" hadisi şerifini de hatırlatan Kılıçdaroğlu "Biz 1 gün değil hepimiz adaletli davranalım diye yürüyoruz. Tüm yurttaşlar için adaletli bir yönetim istiyoruz" diye konuştu.

'BİZ BU ÜLKENİN INSANLARIYIZ'

Adalet Yürüyüşüne dönük eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu "Bizi suçlamasınlar, bizi dinlesinler. Biz bu ülkenin insanlarıyız" çağrısı yaptı.

AK PARTİ'YE BAŞSAĞLIĞI

CHP lideri, öldürülen AK Parti'li 2 yöneticinin yakınlarına ve parti yöneticilerine başsağlığı diledi, "Terör kimden, nereden, nasıl gelirse gelsin hep birlikte teröre karşı onurlu şekilde durmak ortak sorumluluğumuzdur" dedi.

HDP'DEN DESTEK ZİYARETİ

Yürüyüşe yeni katılımlar ve ziyaretler de sürüyor. Adalet Yürüyüşü'nün 19. gününde HDP heyeti destek ziyaretinde bulunacak. Önce Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacak olan HDP heyeti, saat 16.00'da verilen molanın ardından yürüyüşe katılacak.

HDP'den yapılan açıklamada, "Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, Eş Genel Başkan Yardımcılarımız Saruhan Oluç, Sezai Temelli, MYK üyelerimiz Beyza Üstün, Murat Mıhçı, milletvekillerimiz Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü, Feleknas Uca, Mithat Sancar ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Ahmet Türk yarın (3 Temmuz Pazartesi) Adalet Yürüyüşü'ne destek ziyaretinde bulunacaklardır. Heyetimiz ayrıca saat 14.00'te Kandıra Cezaevi önünde açıklama yapacak" bilgisi verildi.

SİVAS ANMASI

Öte yandan Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar Madımak'ta yaşamını yitirenleri andı.

chp6

Katliamda babası Metin Altıok'u yitiren Zeynep Altıok Akatlı yürüyüşün bugünkü etabına Madımak tişörtüyle katıldı.

zeynep altıok

Öte yandan sanatçıların da yürüyüşe katılımları sürüyor. Bugünkü etaba katılan oyuncu Melek Baykal, adalet herkese ve her kesime lazım olduğunu belirterek, "Burada adalet için bir araya gelmiş son derece soylu bir topluluk var. Bu partiler üstü sivil bir eylemdir. Partilerle değil sadece adaletle ilgili" dedi.

melekbaykal

Baykal, yürüyüşe de hak, hukuk ve adalet için katıldığını söyledi.

chp3

YÜRÜYÜŞTE SON BİR HAFTA

15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan yola çıkan Adalet Yürüyüşü'nde 17 günde 298 km yol katedildi.

Bugün de yaklaşık 16 kilometre yürünecek.

mola2

Bugün saat 07.00'de başlayan yürüyüşün 5 saatlik ilk molası ise 09.30'da verildi.

MOLADA 9 TEMMUZ TOPLANTISI

Yürüyüşe verilen uzun molada 9 Temmuz İstanbul mitingi için toplantı yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun'un başkanlık ettiği toplantıya CHP İstanbul il başkanı ve belediye başkanları katıldı. Toplantıda mitingle ilgili hazırlıklar konuşuldu.

chp7

'ADALETSİZLİK BARDAĞI DEĞİL, DENİZİ TAŞIRIYOR'

Adalet Yürüyüşü 18. Gün 2. Etabı saat 17.00'de başladı. Kılıçdaroğlu'na yürüyüşün bu bölümünde eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve sanatçı Sabahat Akkiraz eşlik etti. Sabahat Akkiraz, "Ne yazık ki adaletsizlik bardağı değil denizi taşırıyor. Bu bugünün de sorunu değil, son 60 yıldır ülkemizi yöneten sağ iktidarlar isimlerine adalet koyuyorlar ama uygulamada adaletsizlik aldı başını yürüdü" dedi.

24 yıldır adalet aradıklarını söyleyen Akkiraz, "Eğer deniz taşıyorsa hepimizi birden yutabilir. Bu yüzden kime oy verirseniz verin, hangi partiden ya da inançtan olursanız olun bu sesi duyun. Duyun ki ülkemizde gerçekten adalet tekrar var olsun" diye konuştu.

Adalet Yürüyüşü'ne katılan oyuncu Şevket Çoruh da "Herkes için adalet diyor adalet için yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

adalet-yuruyusu-komp

KOMPRESÖRLE SERİNLEME HİZMETİ

Son 3 gündür 40 dereceyi bulan sıcak havada devam eden Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar bir belediyenin sağladığı kompresör ile serinletildi. Bu sırada oluşan gökkuşağı da büyük ilgi gördü.

adalet-yuruyusu-komp-2

Öte yandan yürüyüşe Kaynaşlı'da katılan siyah köpek halen kortejden ayrılmadı.