TRT RTÜK'e şikayet edildi

Adalet Yürüyüşü için "sözde" ifadesini kullanan TRT, RTÜK'e şikayet edildi. CHP'li milletvekili Barış Yarkadaş, TRT yöneticilerini uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' hakkında TRT yayınında kullanılan 'Sözde' ifadesi RTÜK’e taşındı.

Cumhuriyet'in haberine göre, TRT'nin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' hakkında "CHP'nin sözde 'adalet' yürüyüşü yorumlanıyor" ifadelerini kullanmasına, CHP'li İstanbul Milletvekili Yarkadaş çok sert tepki gösterdi. Yarkadaş, "İktidar yardakçılığını bırakmayan TRT bir skandala daha imza attı. Demokratik ülkelerde vatandaşın vergileriyle finanse edilen devlet televizyonlarının temel amacı yayın eşitliğini sağlamak iken TRT bir kez daha bu temel kuralı çiğnedi. Buradan TRT yöneticilerini bir kez daha uyarıyoruz. Kamu görevini kötüye kullanmayın, bu sorumsuz yayına imza atanlara gerekeni yapın" dedi.

'HİÇ KİMSE TRT'Yİ BABASININ ÇİFTLİĞİ OLARAK GÖRMESİN'

TRT’yle ilgili tüm hukuki işlemleri başlatacaklarını Kocaeli'nde devam eden Adalet Yürüyüşü’nün 19’ncu gününde açıklayan Yarkadaş, şöyle konuştu:

"Öncelikli olarak programı ve içeriğini RTÜK’e taşıdık. Ana muhalefet partisinin ve genel başkanının 19 gündür yaptığı yürüyüşe hiç kimse ‘sözde’ diyemez. Bu çok tehlikeli bir söylemdir. ‘Sözde’ kelimesi terör örgütlerini nitelendirirken kullanılan bir kelimedir. Ayrıca bu ciddi adalet arayışını lekeleyemezsiniz. Bu tür söylemlerle itibarsızlaştıramazsınız. Her siyasi partiye eşit yayın yapması gereken devletin televizyonu böyle bir alçaklığa alet edilemez. Bir parça gazetecilik namusunuz varsa, yürüyüşe katılanların fikirlerine de başvurursunuz. Yürüyüşe katılanlar halktır; TRT’nin sahibi millettir. TRT bir siyasi partinin uhdesinde değildir. Hiç kimse TRT’yi babasının çiftliği olarak görmesin."