Yüksekdağ'ın duruşmasına kitlesel katılım

Figen Yüksekdağ'ın yarın görülecek ilk duruşmasına katılmak üzere Van'dan kalabalık bir grup Ankara'ya hareket etti. Diyarbakır'dan da akşam saatlerinde yola çıkılacak.

Google Haberlere Abone ol

VAN / DİYARBAKIR - Kandıra Cezaevi'nde 9 aydır tutuklu bulunan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yarın yapılacak olan duruşmasına katılmak isteyen kitle Van'dan otobüslerle Ankara'ya doğru hareket etti.

HDP, DBP ve ESP Van İl Örgütleri tarafından organize edilen kitlesel katılıma ilişkin önce kısa bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, TJA Aktivistleri, Barış Anneleri ve duruşmayı izleyecek kitle katıldı.

Açıklamayı yapan HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, sonuna kadar Figen Yüksekdağ ve tüm siyasi tutukluların yanında olacaklarını belirterek, "Tutuklu tüm siyasetçiler serbest bırakılsın" çağrısı yaptı.

Duruşmaya katılacak kitle daha sonra "Figen Başkan yalnız değildir" sloganları, alkış ve zılgıtlarla Ankara'ya hareket etti.

Yüksekdağ'ın duruşmasına Diyarbakır'dan da kitlesel katılım olacak. HDP Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşecek kitlesel katılım için bugün Diyarbakır'dan Ankara'ya yola çıkılacak.

(DUVAR)