Zehirlenme soruşturmasında 1 astsubay tutuklandı

Manisa'da askerlerin zehirlenmesiyle ilgili soruşturmada 3 asker mahkemeye sevk edildi. Astsubay S.T., tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Manisa'da askerlerin, yemekten zehirlenmesiyle ilgili soruşturmada, 3 rütbeli asker tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Astsubay S.T.'nin tutuklanmasına karar verildi.

Manisa 1'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda yaşanan gıda zehirlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında açığa alınan ve bugün öğle saatlerinde gözaltına alınan 6 askerden 4'ü adliyeye götürüldü.

Savcılıkta ifadeleri alınan askerlerden 1'i serbest bırakılırken, 3'ü de akşam saatlerinde tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yaklaşık 1,5 saat boyunca ifade veren gıda kontrolünden sorumlu 3 kişiden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, astsubay S.T. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

16-17 Haziran'da Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki 731 asker, akşam yemeği sonrası rahatsızlanıp hastanelere kaldırıldı. Askerler hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken, aralarında kışlaya yemek veren şirketin yetkilileri ve çalışanları ile kışladaki gıda kontrolünden sorumlu subay ve astsubayların da bulunduğu 48 kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden yemek şirketinin genel müdürü A.T., Manisa sorumlusu V.A.G., satın alma müdürü M.A.'nın da aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Aralarında 6 subay ve astsubayın da bulunduğu diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

'6 SUBAY VE ASTSUBAY AÇIĞA ALINDI'

Askerlerin rahatsızlanmasıyla ilgili adli ve idari soruşturmalar sürerken bugün Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, kışlada gıda kontrolünde görevli toplam 6 subay ve astsubayın idari soruşturma sonucunda açığa alındığını açıkladı.

Bakan Işık açıklamasında, "Şu an bütün sistemi gözden geçiren bir çalışma yapıyoruz. Hijyene, yemek pişirme şartlarına dikkat edilmemiş. Gıda kontrolü ile görevli 6 kişi açığa alındı, soruşturma sürüyor. EDOK Komutanlığı Kara Kuvvetli Komutanlığı ile bir çalışma başlattık. Malzeme ile ihale yapmayacağız. Mutfaklarımızı faaliyete geçireceğiz. Sadece yemek pişirme hizmeti alabiliriz. İki ihtimal var, onlardan biri olacak" dedi.

1 ASKER YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda, 23 Mayıs'ta, gıda zehirlenmesi şüphesiyle bin 49 asker hastaneye kaldırılmış, 1 er hayatını kaybetmişti. (DHA)