Nuriye ve Semih için dayanışma grubu

Açlık grevindeyken tutuklanan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek için ''Dayanışma' grubu oluşturuldu. Eğitimcilerin açlık grevi 119. gününde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Açlık grevlerini cezaevinde sürdüren eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 119. gününü geride bırakırken, çeşitli siyasi partiler, kurumlar İnsan ve İnsan Hakları Derneği eylem birliği oluşturduklarını duyurdu.

Evrensel'de yer alan habere göre, Nuriye ve Semih İçin Dayanışma isimli oluşum adına konuşan Zarife Çamalan, "119 gündür açlık greviyle seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Onlar direnme haklarını kullanıyorlar. Onların talepleri kabul edilene, ihraç edilenler işlerine geri alınana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma arasında şu kurumlar bulunuyor: “Alınteri, AKA- DER, Devrimci Parti, Devrimci Proleterya, Emekçi Hareket Partisi, Halk Cephesi, Halkevleri, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Kamu Emekçileri Cephesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sosyalist Dayanışma Platformu, Sosyalist Emekçiler Partisi, Türkiye Komünist Partisi.”