HDP: Adalet mitingine katılacağız

HDP, Adalet Yürüyüşü'nün ardından düzenlenecek mitinge katılacaklarını açıkladı. Açıklamada, "Herkes İçin Adalet şiarıyla bizler de katılacağız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü", Pazar günü yapılacak mitingle sona erecek. HDP, mitingi desteklediklerini ve "Herkes İçin Adalet" sloganıyla mitinge katılacaklarını açıkladı.

Adalet Yürüyüşü, İstanbul'un Maltepe ilçesinde, 9 Temmuz'da yapılacak miting ile sonlanacak. HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız" ifadeleri kullanıldı.

'MİTİNGİ DÜZENLEYENLERLE İSTİŞARE EDİLECEK'

Katılımın mitingi düzenleyenlerle görüşüldükten sonra gerçekleşeceği belirtilen HDP açıklaması şu şekilde:

"Önemsediğimiz ve mücadelesini sürdürdüğümüz toplumsal adalet arayışına katkıda bulunmak amacıyla 9 Temmuz günü İstanbul’da yapılacak olan mitinge ‘Herkes İçin Adalet’ şiarıyla bizler de katılacağız. Mitingi düzenleyenler ile istişare ederek vereceğimiz destekle bu mücadelenin devam etmesi, büyümesi ve demokratikleşmeye her anlamda katkı sunması en önemli isteklerimizdendir."

'BARIŞ VE ÖZGÜRLÜK ACİL İHTİYAÇ'

"Öyle inanıyoruz ki, bu ülkenin halkları, bu ülkenin sağduyu ve vicdan sahibi bütün insanları; siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, sendikaları, meslek birlikleri, demokratik örgütleri, dernekleri ve yurttaş girişimleri adalet, demokrasi, eşitlik, barış ve özgürlük mücadelesinin acil bir ihtiyaç olduğunda hemfikirdir.

Evrensel insan hakları ve özgürlükleri, evrensel demokratik hukuk ilkeleri, uluslararası demokratik sözleşmeler zemininde demokrasi mücadelesini büyütmek ve güçlendirmek bugünün vazgeçilmez bir görevidir."