İnsan hakları savunucuları için 7 gün gözaltı süresi alındı

Büyükada'da gözaltına alınan insan hakları savunucularının hangi karakollarda tutulduğu belli oldu. Gözaltı süresi 7 gün ancak Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü belirtilen soruşturma ile ilgili başka bilgi verilmiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükada'da kaldıkları otelde topluca gözaltına alınan insan hakları savunucularının hangi karakollara götürüldükleri belli oldu. Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü gözaltılar için 7 gün süre alındı.

Alınan bilgiye göre, İdil Eser ve  İlknur Üstün Maltepe Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne, Günal Kurşun, Veli Avu Kartal Topselvi Karakolu'na, Nejat Taştan ve Şeyhmuz Özbekli Pendik Esenyalı Karakolu'na, Özlem Dalkıran ve Nalan Erken Kartal Aslantepe Karakolu'na, İsviçre vatandaşı Ali Gharavi ve Almanya vatandaşı Peter Frank Steudtner ise Büyükada polis merkezinde tutuluyor. Gözaltındaki otel sahibi serbest bırakıldı. İsveç Konsolosluğu Ali Gharavi ile görüşme izni aldı ancak henüz görüşmedi. Almanya Konsolosluğu da Peter Steudtner ile görüşme izni almaya çalışıyor. İnsan hakları savunucularının avukatları görüşme için söz konusu karakollara gitti.

11 DERNEKTEN AÇIKLAMA: İNSAN HAKLARINI SAVUNMAK TEMEL BİR HAKTIR

Aralarında Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği, Eşit Haklar için İzleme Derneği, Hak İnisiyatifi, İnsan Hakları Derneği, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Kadın Koalisyonu, KAOS-GL Derneği, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Yurttaşlık Derneği gibi 11 kurum ve kuruluş gözaltıların acil bir şekilde sonlandırılması için ortak bir açıklama yayımladı: "Gözaltına alınan arkadaşlarımızın insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi için gösterdikleri olumlu çabaların tanığıyız. Daha önce de defalarca vurguladığımız gibi, insan haklarını savunmak temel bir insan hakkıdır. İnsan hakları savunucuları olarak arkadaşlarımıza yöneltilen suçlamaları da, onların alıkonulma koşullarını da yakından takip ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

'İnsan hakları savunucularına gözaltı Türkiye'yi geri götürür''İnsan hakları savunucularına gözaltı Türkiye'yi geri götürür'