Sendika.org Guinness'e başvurdu

Sendika.org 49 kez erişime engellendi. Sendika.org en çok erişim engellemesi getirilen site unvanı için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sendika.org sitesi için, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, 4 Temmuz’da, 49'uncu kez erişim engeli getirildi. Sendika.org, en çok erişim engeline maruz kalan ve sansür uygulamasını en çok aşan site olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yaptı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Sendika.org ilk olarak 25 Temmuz 2015’te, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) İdari Tedbir kararıyla erişime engellendi. Site o günden tarihten beri 49 kez erişime kapatıldı.

Daha önce 48 kez erişime engellenerek bu alandaki rekorun ilk sahibi olan Dicle Haber Ajansı'ydı. Ajans, KHK ile kapatıldı. Son erişim yasağına ilişkin Sendika.org’dan şu açıklama yapıldı:

“Yayın hayatımızın 17. yılına hemen her gün alınan erişim engeli kararlarıyla ve son olarak büromuzun basılıp editörümüzün gözaltına alınmasıyla girdik. Ancak faşizmin tüm engelleme çabalarına, faşizme karşı mücadelenin gereğini yaparak karşılık verdik. Gerçekleri aktarmaktan, halkın haber alma hakkını savunmaktan bir an geri durmadık. Okuyucularımız için Sendika.Org’un iki yıla yaklaşan 'engelli koşu'sunu bir zaman çizelgesine dönüştürdük. Faşizmin saldırıları devam ettikçe bu koşunun süreceğini, çizelgemizin biraz daha kabaracağını biliyor; inadına #SendikaOrgSusmayacak demeye devam ediyoruz.”