Hakkari'de konvoya saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti

Hakkari'de iş makineleri taşıyan konvoya, PKK'liler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, iş makinelerini taşıyan konvoya saldırı düzenlendi. PKK'lilerin gerçekleştirdiği belirtilen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Durumu ağır olan 2 yaralı hastanede yaşamını yitirince, can kaybı 4'e yükseldi.

Saldırı, bugün öğleden sonra Yüksekova'nın Çobanpınar bölgesinde meydana geldi. Güvenlik yolunun yapımını üstlenen firmanın şantiyesine giden iş makinelerini taşıyan 2 TIR ile bunlara eşlik eden 2 binek tipi araca saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, 2'si ağır, 3 kişi de yaralandı. PKK'liler, bir aracı da ateşe verdi.

Saldırının duyulmasının ardından olay yerine güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

PKK'lilerin bulunması için bölgede, hava destekli harekat başlatıldı.

CAN KAYBI 4'E ÇIKTI

Saldırıda ağır yaralanan 2 kişi de, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselirken, diğer yaralının tedavisi devam ediyor.(HAKKARİ/DHA)