Kocasakal: Atatürk düşmanları diye Atatürk'le sorunu olmayanları kast etmedim

İstanbul Barosu'nun eski başkanı Ümit Kocasakal, Adalet Yürüyüşü ile ilgili açıklamalarının 'cımbızlandığı'nı ve linç edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” için kullandığı “Ben Atatürk düşmanlarıyla yürümem” ifadesine ilişkin olarak açıklama yaptı. “Sözlerimin arkasındayım” diyen Kocasakal, “Yürümem ve yürümeyeceğim. Ancak bu sözlerimle; bu yürüyüşe gerçekten adalet arayışı düşüncesiyle katılan, yürüyen, Cumhuriyet duyarlılığından zerrece kuşku duymadığım, Atatürk ile sorunu olmayan partilileri veya yurttaşları kastetmiş değilim” ifadesini kullandı.

Söz konusu ifadelerin “cımbızlandığını” savunan Kocasakal, “Söylediklerim, bütünselliğinden kopartılıp, cımbızlanarak ve kasıtlı bir biçimde çarpıtılıp, kastetmediğim anlamlar yüklenerek bir bardak suda fırtına kopartılmakta ve hakkımda bir 'linç kampanyası' yürütülmektedir” diye konuştu.

Kocasakal Sözcü’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti, "Bu 'linç' kampanyasında kimlerin yer aldığına bakılınca durum daha da açıklık kazanmaktadır. Üç saat kadar süren bir programda, yürüyüşün ana fikrine karşı olmadığımı, buna iyi niyetle katılanlara saygı duyduğumu, ancak başka niyetlerle katılanların da olduğunu, içi yeterince doldurulamadığı için amaç dışı sızmalar olduğunu vurguladım. Adalet yürüyüşünün esasen ideolojik, fikri ve manevi bir yolculuk olduğunu, gerekli siyasi ve hukuki altyapısını oluşturmadan adaletin tesis edilemeyeceğini belirttikten sonra bu ideolojik-fikri yolda kimlerle yürünemeyeceğini ifade ettim."