'İlk önceliğimiz Güney Gaz koridoru'

22. Dünya Petrol Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Doğu Akdeniz ve Irak gazı başta olmak üzere yeni projeleri değerlendirmeye hazırız. İlk önceliğimiz Güney Gaz koridorumuzdur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da düzenlenen 22. Dünya Petrol Kongresi'nin bugünkü oturumunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptı.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin enerji üreticileriyle tüketicileri arasında doğal köprü görevi gördüğünü belirterek, "Doğu Akdeniz ve Irak gazı başta olmak üzere yeni projeleri değerlendirmeye hazırız. İlk önceliğimiz Güney Gaz koridorumuz. Enerji talep artışında OECD ülkeleri arasında ilk sırada, dünyada ise Çin'den sonra 2. sırada yer alıyoruz" dedi.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Erdoğan "Doğu Akdeniz’de geçen hafta maalesef büyük bir fırsat kaçırıldı. Bizim ve Kıbrıs Türk tarafının tüm yapıcı yaklaşımına rağmen Rum tarafının olumsuz tavrı sebebiyle adadaki anlaşmazlıkların bir kez daha çözümsüz kalmasından üzüntü duyuyoruz. Kıbrıs’taki gelişmelere taraf olan herkesten beklentimiz bölgedeki yeni gerginliklere yol açabilecek adımlardan kaçınmalarıdır. Aksi takdirde Türkiye gibi bir dostu kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabileceklerini hatırlatmak isterim" dedi.

(HABER MERKEZİ)